Hjælp børnene og familierne fra Moria og hør historien om verdens værste flygtningelejr

Tue Nov 30 2021 at 04:00 pm

Klub | Copenhagen

Klub
Publisher/HostKlub
Hj\u00e6lp b\u00f8rnene og familierne fra Moria og h\u00f8r historien om verdens v\u00e6rste flygtningelejr
Advertisement
Den 30. November samler vi ind til de glemte flygtninge på Lesbos mens dokumentarist Michael Graversen og syriske Rolin Ali gør os klogere på historien om Moria - verdens værste flygtningelejr. Aftenen sluttes af med musik fra Nødhjælpsorkestret med Bobby Moreno og Al Agami.
I september 2020 nedbrændte den berygtede Morialejr på Lesbos. 13.000 mennesker – heraf 5.000 børn – blev med ét hjemløse, og der opstod en akut humanitær krise i Europas baggård.
Igennem en årrække har dokumentarist Michael Graversen besøgt Morialejren og i 2021 udgav han bogen »Moria in Memoriam«, som fortæller historien om den største flygtningelejr i Europa og én af de værste i verden. Til arrangementet går 100 kroner per solgt bog til hjælp til Moria familierne.
Moria blev et symbol på et splittet EU, men lejren gemmer også på unikke personlige historier om håb, tragedier og drømme, om flugt fra et liv med krig, fattigdom eller blot ønsket om en bedre tilværelse.
Syriske Rolin Ali har boet i Morialejren inden hun kom til Danmark og vil fortælle sin personlige flugthistorie og møde med Moria.
Graversen og Ali med udgangspunkt i personlige historier vil fortælle om lejrens udvikling, dens politiske betydning og relevans for Danmark samt den aktuelle situation ved EU's grænser – og ikke mindst om, hvad der er sket med de tusindvis af flygtninge.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Klub, Linnesgade 25, 1361 Copenhagen, Denmark, Copenhagen , Denmark

Sharing is Caring: