HENK KRAAIJEVELD QUINTET

Sun Oct 29 2023 at 03:30 pm

Paradox Tilburg | Tilburg

Paradox Tilburg
Publisher/HostParadox Tilburg
HENK KRAAIJEVELD QUINTET
Advertisement
In het land van de Nederlandse jazzvocalisten neemt Henk Kraaijeveld met zijn pakkende en tegelijkertijd avontuurlijke songs een unieke plaats in. De zanger gooide met zijn debuutalbum Passengers in 2018 hoge ogen. Magazine Jazzenzo: 'Een hoogtepunt vormt de introductie van het nieuwe kwintet van vocalist Henk Kraaijeveld...hij heeft zich ontwikkeld tot een bijzonder interessante muzikale persoonlijkheid, die met saxofonist Paul van der Feen het nodige muzikale risico neemt. Muzikaal samenspel op het scherpst van de snede, spatzuiver'. In Paradox laat Kraaijeveld nummers horen van zijn nieuwe album Patches of Sky.**
De laatste winnaar van het Nederlandse jazzvocalistenconcours brengt meeslepende muziek samen met poëtische teksten en verrassende improvisaties. In zijn avontuurlijke songs worden speelse en lichtvoetige muziek afgewisseld met intense grooves en harmonieën. Opgegroeid met klassieke (koor)muziek en The Beatles, laat hij zich onder andere beïnvloeden door muzikanten als Kurt Elling, Esperanza Spalding en Avishai Cohen. Zijn ‘all-star’ kwintet bevat enkele van de meest gewilde creatieve en energieke muzikanten uit Nederland muziekscene met onder meer bassist Tobias Nijboer (Fuse) en saxofonist Paul van der Feen (Metropole Orkest).
Henk Kraaijeveld (zang), Daan Herweg (piano), Tobias Nijboer (bas), Paul van der Feen (saxofoon), Roberto Pistolesi (drums)
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Paradox Tilburg, Telegraafstraat 62,Tilburg, Netherlands

Tickets

Discover more events by tags:

Music in TilburgEntertainment in Tilburg

Sharing is Caring: