Hallgatás Napja 1. – A Concerto Budapest- Ligeti Ensemble egész napos kortárs zenei fesztiválja

Sun Nov 05 2023 at 12:00 pm

BMC - Budapest Music Center | Budapest

Concerto Budapest
Publisher/HostConcerto Budapest
Hallgat\u00e1s Napja 1. \u2013 A Concerto Budapest- Ligeti Ensemble eg\u00e9sz napos kort\u00e1rs zenei fesztiv\u00e1lja
Advertisement
Hallgatás Napja – A Concerto Budapest- Ligeti Ensemble és a BMC egész napos kortárs zenei fesztiválja
? 12.00 óra - Nagyterem
LIGETI György: Három darab 2 zongorára
Dobrinka TABAKOVA: Concerto for Viola and Strings
BALOGH Máté: Tiefhornfantasie aus den Ostalpen (Ősbemutató)
Közreműködik:
Görög Sisters, Maxim Rysanov,Varga Hunor
Fesztiválhangulat, nem mindennapi találkozások, katartikus zenei élmények várják az érdeklődőket a Hallgatás Napján a Budapest Music Centerben. A 2015-ben elindított kortárs zenei fesztiválon a közönség a magyar zenei szcéna élvonalbeli előadóival, a legkiválóbb szólistákkal és kamarazenészekkel találkozhat a Concerto Budapest művészei, valamint az együttes égisze alatt született és keretei között működő formáció, a Ligeti Ensemble mellett. A fesztiválról Keller András korábban így nyilatkozott: „A hallgatás jelenthet meghallgatást, elcsöndesülést, elmélyedést, rácsodálkozást, felfedezést.”
A műsort illetően fontosnak tartotta „a kaleidoszkópjelleget a kortárs zenéről, s mellettük mércének, társnak a régmúlt idők nagy szerzőit”.
Eötvös Peter, a Concerto Budapest első vendégkarmestere a program zenei ínyencségeiről így fogalmazott: „A Hallgatás Napján végre megszűnnek a műfaji korlátozások, szabadon repkedünk a különböző évszázadokban, stílusokban, kisegyüttes, nagyegyüttes, szólisták... olyan ez, mint a kulináris élvezet egy Michelin-csillagos étlapról.”
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

BMC - Budapest Music Center, Budapest, Hungary

Tickets

Discover more events by tags:

Concerts in Budapest

Sharing is Caring: