Häpeän Alkemia // ÄITI (TÄYNNÄ)

Sat Feb 12 2022 at 10:00 am to Sun Feb 13 2022 at 05:00 pm

Joogakoulu Shanti | Helsinki

Kaisa Peltola - Wings Wide Open
Publisher/HostKaisa Peltola - Wings Wide Open
H\u00e4pe\u00e4n Alkemia \/\/ \u00c4ITI (T\u00c4YNN\u00c4)
Advertisement
Suhde äitiin on suhde elämään. Äitisuhde on myös häpeän ytimessä, sillä syvä häpeä on pohjimmiltaan varhaisen kiintymyssuhteen trauma. Jos kehomme ei oppinut turvalliseen kannatteluun varhaisina vuosinamme, emmekä tulleet nähdyksi ja turvallisesti peilatuksi omana ainutlaatuisena itsenämme, hermostoon on jäänyt pysyvät jännitystila, ja meillä ei ole kykyä täysin luottaa eikä antautua. Kykymme aitoon, elävään yhteyteen ja läheisyyteen on vaurioitunut.
Tämä on kollektiivinen trauma ja tila, ei ainoastaan omaan äitisuhteeseen liittyvä. Erityisesti Suomessa naiset ovat joutuneet kantamaan suuria vastuita, ja on opittu suorittamiseen ja pärjäämiseen. Oman haavoittuvuuden ja epätäydellisyyden kohtaaminen on avain herkkyyteen, autenttisuuteen ja aitoon yhteyteen - elävä yhteys toiseen ja todellinen voima nousee herkkyydestä.
Tämä teema on yhtä olennainen sekä naisille että miehille - kaikki olemme kärsineet valtavasti siitä, että syvä äitiys on ollut hukassa ja haavoittunut useiden sukupolvien ajan.
Avaamme kehoamme varhaisen lapsuuden kokemuksille - sillä keho kantaa näitä edelleen. Teemme lempeitä mutta syviä harjoituksia, joissa on mahdollista päästää irti syvistä jännityksista kehossa ja saada uuden kokemuksen siitä että voikin tulla kannatelluksi ja nähdyksi.
Varhain meihin ohjelmoitunut kiintymyssuhdemalli vaikuttaa kaikkiin läheisiin ihmissuhteisiimme, erityisesti parisuhteeseen.
Onneksi keho on niin ihmeellinen, että se pystyy parantamaan itseään ja hermostomme voi toipua ja tervehtyä, pystymme olemaan elämässä ja elossa rennommin ja antautumaan elämälle ja rakkaudelle jatkuvan varuillaan olemisen sijaan.
Viikonlopun aikana
- katsomme omaa suhdettasi äitiisi ja kuinka se vaikuttaa sinuun
- käymme läpi kiintymyssuhdemallit, ja opit mikä on omasi, miten se vaikuuttaa elämääsi ja miten sitä voi tervehdyttää
- kehollisten harjoitusten avulla opit tuntemaan omaa kykyäsi antautua kannateltavaksi
- teemme sydäntä avaavia harjoituksia
- opit valtavasti uutta omasta kehostasi ja kuinka se reagoi suhteessa toisiin ihmisiin
- opit hahmottamaan rajojasi - sillä ilman rajoja kehomme ei ole turvassa, eikä pysty antautumaan
- opit kokemuksellisesti mitä tarkoittaa "somaattinen turva ja luottamus"
Teemme erilaisia harjoituksia, käytän metodeina mm. perhekonstellaatiota, shamaanirumpua, jakamista, erilaisia kehollisia meditaatioita.
Tervetuloa mukaan!

Paikka: Joogakoulu Shanti, Runeberginkatu 43, Helsinki
Lauantai 10 - 19
Sunnuntai 9 - 17
Hinta 290€ (sis Alv24%)
Ilmoittaudut maksamalla ilmoittautumismaksun 70€ (jos peruuttaa osallistumisen, maksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan)
MAKSULINKKI:
https://holvi.com/shop/kaisapeltola/product/662dae4921ce8ada42c70a9a89cdea08/
Loppumaksu 220€ :
MAKSULINKKI:
https://holvi.com/shop/kaisapeltola/product/c630441e33346516404ee6052584fe18/

Lisätietoja:
Kaisa Peltola
[email protected] // 0504802489
https://www.kaisapeltola.fi
Ohjaaja: Kaisa Peltola
Henkisen kasvun ohjaaja (Holistic Counselor), KTM.
Sertifioitu TRE-ohjaaja
-------------------------------
Lue lisää
Häpeästä:
Suomalainessa kollektiivisessa psyykkessä elää syvä häpeän varjo, joka vaikuttaa salakavalasti myrkyttäen ilmapiirin ja estäen ihmisiä olemasta omia itseään, kukoistamasta. Ilo ja nautinto on syntiä, vapaus itsekkyyttä. “Mies se tulee räkänokastakin, muttei turhan naurajasta”. “Itku pitkästä iloista”. “Tan tan tasapää, älä kasva enempää”. “Otsasi hiessä sinun tulee leipäsi tienaaman” ...
Joko vihdoinkin olisimme valmiita päästämään irti ikiaikaisesta kärsimystä ja kilvoittelua ylevöittävästä sukupolvien ketjusta? Voisimmeko kunnioittaa ja rakastaa esi-isiämme ja äitejämme muullakin tavalla kuin kantamalla heidän traumojaan, heidän häpeäänsä? Voisimmeko vihdoinkin loistaa valoamme ja elää totuuttamme ilman pelkoa ja syyllisyyttä?
Häpeää ylläpitää häpeäsysteemit – perheen, suvun, yhteiskunnan sanattomat dynamiikat. Koska sitä on niin vaikea kohdata, se siirtyy hiljaisesti sukupolvelta toiselle. Viaton lapsi kasvaa häpeään ja lopulta se muodostuu sisäiseksi identiteetiksi, joka ruokkii itse itseään.
Joskus häpeän myrkky on mennyt niin syvälle systeemiimme, että emme ainoastaan häpeä tekojamme tai ominaisuuksiamme, vaan itseämme kokonaisuudessaan. Meillä on häpeäidentiteetti. Häpeän dynamiikka on salakavala, sillä mielemme dissosioi, estää meitä olemasta yhteydessä sisällemme vellovaan häpeän tunteeseen. Emme pääse käsiksi kokemaan mitään minkä häpeä verhoaa. Kompensoimme sitä erilaisin tavoin ja rakennamme kiiltävää kilpeä ja täydellistä minää sen suojaksi.
Häpeä estää meitä elämästä itsemme näköistä ja kokoista elämää. Se estää meitä kukoistamasta. Häpeästä kumpuaa myös kateus, narsisimi, alistaminen ja alistuminen. Addiktiot. Läheisyyden pelko. Syvä kaipuu tulla nähdyksi – samalla paljastumisen lamaannuttava kauhu. Häpeä saa meidät käyttäymään tavalla jota emme itsekään ymmärrä. Suuri ongelma ja paradoksi on se, että emme tunnista omaa häpeäämme - sillä suurin on häpeän häpeä.
Mutta jos olemme valmiita katsomaan häpeää silmästä silmään, askel askeleelta kohtaamaan ja kokemaan sisäisen häpeämme, paljastamaan sen – ensin itsellemme, sitten muille, emme ainoistaan vapaudu tästä myrkystä, vaan löydämme sen, mikä on kaikein herkintä ja viattominta meissä. Häpeä johdattaa meidät kaikkein pyhimpääme. Syvimmillään häpeästä vapautumisen tunne voi olla pyhä kokemus. Se pohjaton aukko sisällämme jonka luulimme olevan mustaa täyttyykin valolla. On kuin vapautuisimme puristavista kahleista ja astumme ensi kertaa elämään ja hengittämään täysin palkein. Lakkaamme pyytämästä lupaa olemassaolollemme ja muilta.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Joogakoulu Shanti, Runeberginkatu 43, 00100 Helsinki, Finland, Helsinki, Finland

Tickets

Sharing is Caring: