Häpeä!-lukupiiri: nykyrunous

Thu Dec 02 2021 at 05:00 pm to 06:00 pm

Keskustakirjasto Oodi | Helsinki

Keskustakirjasto Oodi
Publisher/HostKeskustakirjasto Oodi
H\u00e4pe\u00e4!-lukupiiri: nykyrunous
Advertisement
Onko sivistyksessäsi aukkoja ja se hävettää? Niin meilläkin ja niin meitäkin! Uudessa Häpeä!-lukupiirissä otamme joukolla lempeän niskaotteen harmittamaan jääneistä suur- ja pienteoksista.
Lukuhäpeä on ikuinen seuralainen meille, jotka luemme iloksi ja opiksi, mutta jotka emme ole paavoväyrysiä. Aika ja elämä eivät vain riitä jokaisen tiiliskiviklassikon tai edes kaikkien vetävien viihderomskujen ja piskuisten runovihkosten nauttimiseen.
Kolmannella tapaamiskerralla puhumme nykyrunoudesta. Riittää että luet, kuuntelet tai edes selailet jonkin nykyrunoudeksi mieltämäsi runoteoksen tai -vihkosen, laululyriikkakokonaisuuden tai tekstiantologian, ja muodostat siitä mielipiteen, jonka haluat jakaa muiden kanssa. Runot voivat olla suomalaista tai käännösrunoutta. Myös muilla kielillä kuin suomeksi julkaistut lyriikkatekstit sopivat tähän mainiosti.
Lukupiiritapaamisissa pohdimme porukalla sitä, mitkä kirjat ja kirjailijat aiheuttavat meissä häpeää ja miksi. Mihin kirjallisuuden lajeihin ja ilmiöihin meitä hotsittaisi tutustua, vaikka kirjat kenties menevätkin mukavuusalueen ulkopuolelle?
Jatkossa voit lähestyä yhdessä valitsemaamme kirjaa, kirjailijaa tai genreä haluamallasi tavalla. Jos aika ei riitä kokonaisen opuksen lukemiseen, voit tarttua sarjakuva- tai leffasovitukseen, kirjan Koiramäki-versioon tai Wikipedia-artikkeliin (emme suosittele, mutta menköön nyt). Tähän lukupiiriin osallistuminen ei ole kynnyskysymys! Oodissa uskomme kirjallisuuden porttiteoriaan: kun kerran pääset lukemisen makuun, niin kohta Kirjataivas jo aukeaa.
Häpeä!-lukupiiri kokoontuu Oodin 3. kerroksen Saarikoski-matolla torstaina 2.12.2021 klo 17. Lukupiiriä on tarkoitus jatkaa keväällä 2022.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki, Finland

Discover more events by tags:

It in Helsinki

Sharing is Caring: