Håker Flaten & Nilssen-Love’s Guts and Skins Octet // NJS

Wed May 11 2022 at 08:00 pm to 10:00 pm

Nasjonal jazzscene | Oslo

Nasjonal jazzscene
Publisher/HostNasjonal jazzscene
H\u00e5ker Flaten & Nilssen-Love\u2019s Guts and Skins Octet \/\/ NJS
Advertisement
Konserten er flyttet fra 5. mai 2021 til 11. mai 2022. Kjøpte billetter kan brukes på denne nye datoen. Med så mange utenlandske musikere involvert, er vi da sikrere på å få gjennomført denne konserten og turnéen som er planlagt i etterkant. Send en mail til [email protected] om du ønsker å refundere eller endre dine billetter.
The great beasts gather to celebrate the jazz education at NTNU in Trondheim turning 40!
Onsdag 11. mai 2022, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 - kr 260/210
Konserten med Håker Flaten & Nilssen-Love er flyttet fra 6. mai 2020 til 5. mai 2021. Billetter kjøpt til 6. mai kan brukes på denne nye datoen.
I forbindelse med at NTNU Jazzlinja i Trondheim feiret 40 år i 2019 ble Ingebrigt Håker Flaten og Paal Nilssen-Love bedt om å gjøre en jubileumsbestilling under Trondheim Jazzfestival. Av ulike årsaker ble prosjektet utsatt et år, men i mai 2020 blir prosjektet en realitet og en heidundrende jubileumsfestturné ruller over landet.
To av landet mest aktive og prisbelønte musikere har satt sammen et knallband som viser hvilket bredt spekter NTNU Jazzlinja har preget norsk musikkliv med siden opprettelsen i 1979.
De har begge studert i Trondheim, dog i hvert sitt kull, fra tidlig på 1990-tallet. Bassisten og trommeslageren hadde en håndfull band gående før de sammen etablerte flere band som skulle komme til å dominere jazzen nasjonalt og internasjonalt i lang tid: Element, Atomic, San, School Days, The Thing og Scorch trio. Gjennom disse gruppene etablerte duoen seg som en av Norges tyngste rytmeseksjoner, med Atomic og The Thing som spydspisser for videre karrierer.
Nidelven har flytt både stille og høyt siden da. Nilssen-Love er ikke lenger med i Atomic og The Thing ligger på is. Dermed var det ingen tvil om at radarparet måtte sette sammen et eget nytt band i denne anledningen. Medlemmene i Guts and Skins Octet er musikere Paal og Ingebrigt har spilt med eller lenge har ønsket å spille med, og instrumenteringen har også blitt litt uvanlig. Musikken er komponert av de to herrene, men er åpen nok til at alle medlemmene tar musikken i sine retninger. Nøkkelordene her er høyt energinivå og vill spilleglede!
Isabelle Duthoit - vokal, klarinett, Hanne de Backer - saksofon, Signe Emmeluth - saksofon, Magnus Broo - trompet, Jonas Holmegaard - perkusjon, Alexander Hawkins - piano, orgel, Ingebrigt Håker Flaten - bass, Paal Nilssen-Love – trommer
Konserten er en bestilling finansiert av Det Norske Komponistfond, og har generalprøve på Victoria – Nasjonal Jazzscene 6. mai, premiere under Trondheim Jazzfestival 7. mai og blir gjentatt 8. mai under MaiJazz i Stavanger.
Finn flere fine konserter på Nasjonal jazzscene her!
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Nasjonal jazzscene, Karl Johans gate 35, Oslo, Norway

Tickets

Discover more events by tags:

Music in OsloEntertainment in OsloDog in Oslo

Sharing is Caring: