Gratis introkurs i Lindy hop, Balboa, Boogie Woogie og Shag

Sat Sep 03 2022 at 02:00 pm to 05:00 pm

Bårdar Swing Club | Oslo

B\u00e5rdar Swing Club
Publisher/HostBårdar Swing Club
Gratis introkurs i Lindy hop, Balboa, Boogie Woogie og Shag
Advertisement
Bårdar Swing Club arrangerer gratis introkurs i Lindy hop, Boogie Woogie, Balboa og Shag 3. september på Bårdar Danseinstitutt.
TIDSPUNKT:
Lindy Hop 14.00- 14.50
Balboa 15.00-15.50
Collegiate Shag 16.00-16.50
Boogie Woogie 17.00-17.50
PÅMELDINGEN til høstens kurs åpner 1. september.
NB: Det er IKKE 'førstemann til mølla' påmelding; alle som melder seg på høstens kurs i løpet av SØNDAG 4. september er med i trekningen om plass på kurset.
Det er en fordel, men ikke nødvendig, å melde seg opp sammen med en partner.
Litt om dansene:
LINDY HOP
Lindy Hop oppstod på 30-tallet blant afroamerikanerne i New York der den ble danset til swingjazz fra kjente storband ledet av Duke Ellington og Count Basie. Et typisk grunntrinn er på åtte takter, men med variasjoner på seks og ti, charlestontrinn og breaks, er dette en dans som leker mye til musikken. En fri, improvisert pardans med fokus på rytmiske variasjoner og flyt. Fra myk og stilfull, til rask og rå.
Noen smakebiter får du her:BALBOA
På Balboahalvøya i California ble det fra sent 1920-tallet danset til swingjazzen på en annen måte enn i New York. De fulgte den samme rytmen, men danset tett og med små trinn. Ofte ble trinnene til en «shuffling» hvor føttene alltid hadde kontakt med gulvet. Det er derfor en fordel med glatt gulv og glatte sko (lærsåle) når man skal danse Balboa.
Opprinnelig ble det danset kun i lukket posisjon (Pure Bal). Senere har man lagt til en del swing-turer og fått Bal Swing. Balboa danses ofte til rask musikk, og egner seg godt når det er trangt på dansegulvet. Tross tempoet er dansen ofte mer avslappet enn andre swingdanser.
Balboa kan virke som Lindy Hops innadvendte søster, men de som er glad i dansen, sier at den gir en helt spesiell flyt og samfølelse med dansepartneren.
Her får du en liten smakebit på hva du har i vente:

BOOGIE WOOGIE
Boogie Woogie er en swingform som har elementer fra Lindy Hop i seg, men er en dans hovedsaklig utviklet på 80-tallet for å danses til 50-talls rock’n’roll-musikk med f. eks. Bill Haley eller Chuck Berry. I dag danser vi Boogie Woogie til et bredt spekter av musikk som ofte befinner seg innen grenene blues, jump blues, boogie woogie piano, rock’n’roll, gammel rhythm ‘n blues, jazz og neo swing. Grunntrinnet er ofte 6-takt, men med 8-takt som variasjoner.
En leken og improvisert pardans, med mye fancy fotarbeid og stilige figurer. I det ene øyeblikket heftig og energisk, i det neste rolig og elegant.
Noen smakebiter på Boogie Woogie-dans får du her:


COLLEGIATE SHAG
Collegiate shag er en av de eldste swing-dansene som oppstod i USA på 20-tallet og var populær spesielt blant ungdommer. Det er en morsom og energisk dans med grunntrinn på seks takter som danses ofte til rask swing-musikk og er morsom å se på! Collegiate shag gir deg en helt spesiell følelse med sin crazy footwork og flytende lead-n-follow variasjoner. I de siste årene har shag blitt veldig populær i Europa, og nå kan DU også lære den på Bårdar Swing Club!
Her er en smakebit:


Les mer om våre kurstilbud på vår nettside: https://www.bardarswingclub.no/
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Bårdar Swing Club, Rosenkrantz' gate 22,Oslo, Norway, Oslo, Norway

Discover more events by tags:

Music in OsloEntertainment in Oslo

Sharing is Caring: