Glyptoteket fejrer Højskolesangbogen

Thu May 19 2022 at 07:00 pm to 08:30 pm

Glyptoteket | Copenhagen

Glyptoteket
Publisher/HostGlyptoteket
Glyptoteket fejrer H\u00f8jskolesangbogen
Advertisement
Musica Ficta, Vox 11 og Testrup Højskoles kammerkor
Konferencier: Rasmus Skov Borring

Glyptoteket fejrer Højskolesangbogen
I 2022 fylder Højskolesangbogens Melodibog 100 år. Vær med til fejringen ved en storslået koncert på Glyptoteket med tre koroptrædener og fællessang.
Aftenens repertoire indeholder fremførelser af helt nyskrevne korarrangementer såvel som de elskede kendinge. Koncerten har et helt særligt fokus på musikken og skønheden i den danske sangskat.
I koncerten møder du vokalensemblet Musica Ficta under direktion af Bo Holten, det århusianske vokalensemble Vox 11 samt Testrup Højskoles kammerkor. Alle optræder de med korarrangementer af nye og gamle sange fra Højskolesangbogen.
Pianist Rasmus Skov Borring er konferencier og sørger for at lede publikum igennem programmet og fællessangene undervejs.

Nyudgivelse af Korbogen
I anledning af 100-året for Højskolesangbogens Melodibog udgiver Højskolernes Forlag Korbogen med 50 korarrangementer af sange fra Højskolesangbogen. Korlivet i Danmark fungerer som et bindeled mellem den folkelige og professionelle sangkultur, og Korbogen vil gøre den musikalske dimension i Danmarks folkekultur endnu mere tilgængelig for alle sangentusiaster på tværs af generationer, der har lyst til at synge flerstemmigt. Denne koncert er den officielle release af Korbogen.

Pris
Billetten inkluderer entré til museet hele dagen. Nyd museets samlinger inden eller efter samtalen. Du kan også spise dejlig frokost i Picnic. Husk at bestille bord her: https://glyptoteket.dk/cafe/.
Voksne: 195 kr.
Under 27 år: 165 kr.
Studerende med gyldigt studiekort: 165 kr.
Årskortholder: 165 kr.
Under 18 år: 135 kr.

Købe dine billetter via Billetto her: https://billetto.dk/e/glyptoteket-fejrer-hojskolesangbogen-billetter-619385

Billetten giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.
Hvis vi bliver nødsaget til at aflyse arrangementet, refunderes alle billetter.

Køb dit årskort her: https://glyptoteket.dk/aarskort/?_ga=2.105041153.3861829.1647259389-740612182.1643806001, og få fri entré til Glyptotekets udstillinger og udvalgte arrangementer.

Medvirkende:
MUSICA FICTA
Musica Ficta er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af komponisten og dirigenten Bo Holten, som er en af verdens førende på sit felt. Musica Ficta er Danmarks mest sælgende klassiske ensemble og turnerer hvert år landet rundt for at udbrede og fastholde kendskabet til både de kendte og de mindre kendte egne af den danske sangskat. Gennem en årrække har Bo Holtens kor desuden holdt til og øvet i Glyptotekets Festsal.

VOX 11
Vox 11 er et internationalt anerkendt og prisbelønnet rytmisk vokalensemble. Gruppen består af 11 rutinerede sangere, som siden 2002 har sunget groove-baseret a cappella-musik inspireret af moderne R&B, pop/rock og det nordiske klangunivers. I både 2020 og 2021 har VOX 11 medvirket i ”Live fra Højskolesangbogen” på DR2. Heidi Bisgaard Jondahl er medsyngende korleder.

TESTRUP HØJSKOLES KAMMERKOR
I det østjyske landskab ligger Testrup Højskole, hvor der synges fra Højskolesangbogen hver eneste dag. Skolen udbyder kammerkor som valgfag, og dette valgfagskor skal vi møde i koncerten dirigeret af Thomas Zeuthen, viceforstander og underviser på Testrup Højskole.

RASMUS SKOV BORRING
Konferencier Rasmus Skov Borring er pianist, komponist og redaktør af Korbogen.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Glyptoteket, Dantes Plads 7, Copenhagen, Denmark

Tickets

DKK 147.0 to DKK 195.0

Sharing is Caring: