Globaalin sivistyksen hackathon

Thu Nov 04 2021 at 10:00 am to 06:00 pm

Lapinlahden Lähde | Helsinki

Globaalikasvatus
Publisher/HostGlobaalikasvatus
Globaalin sivistyksen hackathon
Advertisement
Mitä on globaali sivistys? Mikä on sivistyksen, kasvatuksen ja kansalaisvaikuttamisen rooli kestävän ja oikeudenmukaisen tulevaisuuden rakentamisessa? Miten voimme edistää globaalia vastuuta ja kannustaa eri-ikäisiä ihmisiä aktiiviseen kansalaisuuteen?
Näiden kysymysten äärelle kutsumme sinut globaalin sivistyksen hackathoniin eli yhteiskehittämöön etsimään ratkaisuja, verkostoitumaan ja oppimaan yhdessä.

Mikä on Hackathon?
Hackathonit ovat rentoja yhteiskehittämisen paikkoja, joissa pohditaan ja pyritään tuottamaan ratkaisuja erilaisiin haasteisiin. Hackathonissa toimitaan tiiminä ja jokainen osallistuja on tasa-arvoinen asiantuntija. Tapahtuma on erinomainen tapa laajentaa omaa osaamista ja keino astua ulos rutiineista sekä omalta mukavuusalueelta. Hackathonissa pääset myös tapaamaan muita aiheen parissa toimivia, verkostoitumaan ja ideoimaan keinoja viedä globaalia sivistystä käytäntöön.

Valitse haaste!
Hackathonissa pureudutaan globaalin sivistyksen haasteisiin.
Osallistujat jakautuvat hackathonin aikana pienryhmiin ja työskentelevät kolmea eri oppimismuotoilun menetelmää hyödyntäen työstäen globaalin sivistyksen haasteita eri näkökulmasta:
1. Ekokatastrofi: Planetaarisen muotoilun polku, jossa tarkastellaan globaalia sivistystä ekosysteemin ja planetaaristen rajojen kautta. Tuotetaan globaalin sivistyksen oma planetaarinen tiekartta.
2. Epävarma tulevaisuus: Tulevaisuusmuotoilun polku, jossa visioidaan tulevaisuutta ja hahmotellaan globaalin sivistyksen tulevaisuusmuseo.
3. Polarisaatio ja eriarvoisuus: Systeemimuotoilun polku, missä pohditaan asioiden moninäkökulmaisuutta ja moniäänisyyttä. Tarkastellaan globaalin sivistyksen eri määritelmiä laajentamalla sivistysnarratiivia.
Osallistujat saavat valita ilmoittautumisen yhteydessä itseä eniten kiinnostavan haasteen. Pyrimme huomioimaan osallistujien toiveet mahdollisimman hyvin.

Järjestäjät ja fasilitoija
Hackathonin järjestää Fingon Globaalin sivistyksen edelläkävijät -hanke, jota rahoittaa Sitran Sivistys+-projekti.
Tapahtuman fasilitoi Ilmiömuotoilu Oy:n Ilona Taimela, kasvatustieteilijä ja kouluttaja. Hän on erikoistunut yhteiskehittämiseen ja monialaiseen ilmiömuotoiluun.

Kenelle tilaisuus on tarkoitettu?
Hackathon on tarkoitettu kaikille.
Oletko?
Kiinnostunut toimimaan kestävän tulevaisuuden teemojen parissa.
Innostunut keskustelemaan ja tuomaan omia ajatuksiasi yhteiseen pöytään.
Uusi tekijä sivistyksen tai kansalaisaktivismin parissa, tai jo pidempään kysymyksiä pohdiskellut tekijä, joka kaipaa uusia näkökulmia. Pääset nyt oppimaan kanssatekijöiltä.
Halukas uusiin haasteisiin ja niiden ratkaisemiseen.
Kiinnostunut oppimaan uutta. Nyt on hyvä tilaisuus avartaa ymmärrystä.
Lähde mukaan hackathoniin! Osallistuminen ei vaadi ennakkovalmistautumista. Toivomme mukaan osallistujia moninaisista taustoista ja eri kentiltä. Tapahtuman keskiössä ovat jaettu asiantuntijuus, moninäkökulmaisuus ja ratkaisukeskeisyys.

Päivän ohjelma
9.30 Aamukahvit & ilmoittautuminen Lapinlahden Lähteellä
10-10.20 Hackathonin aloitus
10.30-12.30 Ensimmäinen työskentelysessio ja pienryhmät (kolme eri muotoilun polkua)
12.30-13.30 Lounas
13.30-15.30 Toinen työskentelysessio ja pienryhmät (kolme eri muotoilun polkua)
15.45 Iltapäiväkahvit ja itsenäistä työskentelyä
16.30-18 Työskentelysessioiden purku ja yhteiset askelmerkit

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 27.10. mennessä.
Ilmoittautumislomake: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=gWuLXKdrXUOdrAnl6z8BuNvNTq0msMtJtUdz7n9czGBURDYxN0hLV0pWVjhHNTdVWjNUVklOSEhXSS4u
Tapahtuma on maksuton ja se järjestetään lähitapahtumana Helsingissä Lapinlahden Lähteellä (Lapinlahdenpolku 8 ). Tapahtumaan mahtuu mukaan ensimmäiset 45 ilmoittautujaa.

Matkakulut
Matkakulujen korvauksesta pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville osallistujille voidaan sopia tarvittaessa edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaisesti. Olethan yhteydessä matkakuluista etukäteen.

Esteettömyys, saavutettavuus ja koronaohjeet
Tilaisuuteen on mahdollista osallistua esteettömästi. Tilaisuus järjestetään lähitilaisuutena, tapahtumaa ei striimata. Tapahtuma järjestetään suomen kielellä. Pienryhmissä keskustelua voidaan käydä osallistujien tarpeet huomioiden myös englanniksi ja kirjoittaa voi omalla äidinkielellä.
Noudatamme vallitsevia Covid-19 tilanteeseen liittyviä viranomaissuosituksia ja turvallisuusmääräyksiä. Koronatilanteen huonontuessa tapahtuma järjestetään etätapahtumana.

Lämpimästi tervetuloa!
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Lapinlahden Lähde, Lapinlahdentie 1, Helsinki, Finland

Discover more events by tags:

It in HelsinkiHackathons in Helsinki

Sharing is Caring: