FRIMANGRON FT. EVA VAN PELT

Mon Oct 02 2023 at 08:30 pm

Paradox Tilburg | Tilburg

Paradox Tilburg
Publisher/HostParadox Tilburg
FRIMANGRON FT. EVA VAN PELT
Advertisement
Boven Paradox zijn afgelopen jaren in totaal 6 creatieve broedplaatsen gerealiseerd. Een van de gebruikers daarvan is het improviserende trio Frimangron (genoemd naar de 'vrijemansgrond' waar bevrijde slaven in Paramaribo woonden). Ook dit seizoen presenteren zij op 5 maandagen de resultaten van hun muzikale zoektocht, met iedere keer een andere gastmuzikant, deze keer met de zangeres en multi instrumentaliste Eva van Pelt.
FRIMANGRON
Frimangron is een trio, bestaande uit drie “wanderers” in de Wereld van Sound: Koen Wijnen (drums, percussie), Erik Harbers (basgitaar), Emiel Scholsberg (diverse gitaren, basgitaar, zang), Gastmuzikant deze keer is de zangeres Eva van Pelt.
EVA VAN PELT
Eva van Pelt (1992) is een Brabantse zangeres en maker die afstudeerde aan de Tilburgse Rockacademie. Zij beweegt zich in het spannende grijze gebied tussen popmuziek en theater, en laat zich inspireren door artiesten als Wende Snijders en Roosbeef.
HOE?
Tijdens vijf Broedplaats-residenties werkt Frimangron steeds kort en zeer intensief samen met een bijzondere maker die zich in zijn of haar werk beweegt op het boeiende snijvlak tussen compositie en improvisatie. Samen gaan zij op zoek naar het avontuur dat tijdens het eropvolgende concert samen met het publiek kan worden aangegaan. Deze Broedplaats Sessies vormen een belangrijk onderdeel van het artistieke proces. Door telkens weer één andere maker uit te nodigen om een kort maar intens muzikaal avontuur aan te gaan, probeert Frimangron zich over te kunnen blijven geven aan het onverwachte, het ongedachte, het ongevormde. Live improvisatie vormt dan ook het fundament voor deze sessies. Het experiment is essentieel.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Paradox Tilburg, Telegraafstraat 62,Tilburg, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: