Forskjellsbehandling av flyktninger – hva gjør det med oss og hvorfor?

Thu Jun 02 2022 at 06:00 pm to 07:30 pm

Youngs Oslo | Oslo

Norsk Folkehjelp
Publisher/HostNorsk Folkehjelp
Forskjellsbehandling av flyktninger \u2013 hva gj\u00f8r det med oss og hvorfor?
Advertisement
20. juni er verdens internasjonale flyktningdag. Som en opptakt til denne dagen ønsker Norsk Folkehjelp å legge til rette for en opplyst og inkluderende debatt om verdens flyktninger på Youngs.
___________
Du blir ønsket velkommen og får en innledning av Ammal Ahmed Haj Mohamed, leder i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, og Anela Ferati fra NOAS
I debatten vil du få høre tydelige stemmer som Sofia Rana (samfunnsdebattant), Grace Tabea Tenga (aktivist) og Heidi Mogstad (Chr. Mich. Institutt) i samtale med Phillip Rynning Coker.
Slampoet og samfunnsdebattant Guro Sibeko gir oss velvalgte ord som setter stemningen både på scenen og i debatten.
___________
Mer om bakgrunnen for samtalen:
I slutten av 2020 var det 84 millioner mennesker på flukt i verden. Etter Russlands invasjon av Ukraina har 5,5 millioner flyktet fra Ukraina og 7 millioner er internt fordrevne.
Den norske og europeiske solidariteten med de ukrainske flyktningene er formidabel og av det gode, men samtidig sporer den til refleksjon om hvorfor dette ikke gjelder alle flyktninger.
Debatten har pågått en stund og fra Vatikanet i Roma er meldingen klar «Pave Frans konstaterer at flyktninger behandles ulikt alt etter hvilket land de kommer fra, og han mener at dette er et utslag av rasisme.»

Vi håper å se deg på Youngs. For dere som ikke kan stille opp fysisk strømmes arrangementet.
Velkommen!
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Youngs Oslo, Youngstorget 3,Oslo, Norway, Oslo, Norway

Sharing is Caring: