Fonó Szerda Tánctanítás és táncház: Visai táncok

Wed Oct 27 2021 at 07:00 pm

Fonó Budai Zeneház | Budapest

Fon\u00f3 Budai Zeneh\u00e1z
Publisher/HostFonó Budai Zeneház
Fon\u00f3 Szerda T\u00e1nctan\u00edt\u00e1s \u00e9s t\u00e1nch\u00e1z: Visai t\u00e1ncok
Advertisement
Fonó Szerda tánctanítás és táncház: VISAI TÁNCOK

Fonó Szerda táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várunk, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással, össztánccal és táncházzal zárul. Várunk minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül!

Oktatók:
Deffend Irén "Inci" és Szappanos Tamás "Szapi" - haladó csoport (Pajta)
Baloghné Vatai Barbara és Galát Péter - kezdő csoport (Nagyterem)

Az este menete:
19:00 Kezdő és haladó tánctanítás külön termekben (Pajta és Nagyterem)
20:45 Énektanulás (Pajta)
21:00 Kezdő-haladó össztánc (Pajta)
Muzsikál: BUDAPEST MEZŐSÉG BAND

21:00 FolkEmbassy klubest - kerekasztalbeszélgetés és táncház
Vendég: Szász József. Moderátor: Rosoczy-Kovács Mihály
Táncházat muzsikál: FOLKEMBASSY
Visa az erdélyi Mezőség, ezen belül a Belső-Mezőség kistájon található. Azon települések egyike, ahol - az 1960-as évek végéig - a helyi fiatalság által rendszeresen megtartott hétvégi táncalkalmakat a magyarpalatkai cigányzenészek muzsikálták ki. A magyarpalatkai zenészek körzetéhez tartozó falvak: Visa, Magyarpalatka, Vajdakamarás, Mezőkeszü, Báré, Mócs, Gyulatelke, Mezőgyéres, stb. Ezen falvak táncait ismerjük “mezőségi táncok” néven. A “mezőségi tánc” nem véletlenül oly kedvelt és népszerű világszerte. Motívumokban hallatlanul gazdag és virtuóz, s a tánc közbeni harmonikus együttműködés a testbeszéd végtelen és “költői” tárházát nyitja meg férfi és nő között.A visai táncok oktatói évtizedek óta elmélyülten tanulmányozzák Visa tánchagyományait. Régi ismeretség és barátság köti őket az ottani emberekhez, ami záloga lehet a visai táncok hiteles átadásának.
„A visai tánc, amit tanítani fogunk, különösen gazdag és izgalmas. A visai emberek nagyon szeretnek mulatni, nagyon szeretnek táncolni. Rendkívül virtuóz módon sok motívummal, átvetőkkel, páros forgásokkal, a nők hát mögé dobásával, kar alatti kiforgatásával, csapásolásokkal, fantáziadús és kreatív motívumfűzésekkel fűszerezett. A visaiak tánca a “mezőségi tánc” krémje, esszenciája. Az bánja, aki nem jön el!” Szappanos Tamás

Jegyár: 1000 Ft
Az esemény zenés-táncos rendezvénynek minősül és csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet látogatni. (Applikációt is elfogadunk.)
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Fonó Budai Zeneház, Sztregova u. 3., Budapest, Hungary

Tickets

Discover more events by tags:

Music in BudapestEntertainment in Budapest

Sharing is Caring: