Fiatal felnőttek vidékre költöznek - Kollár-Klemencz Kamarazenekar koncert

Tue Oct 10 2023 at 06:00 pm to 09:00 pm

Európa Pont | Budapest

Eur\u00f3pa Pont
Publisher/HostEurópa Pont
Fiatal feln\u0151ttek vid\u00e9kre k\u00f6lt\u00f6znek - Koll\u00e1r-Klemencz Kamarazenekar koncert
Advertisement
Fenntartható gazdálkodás az emberek és a bolygó egészségéért, plusz a Kollár-Klemencz Kamarazenekar Ég az erdő című produkciója
About this Event

Az Európa Pontban központi témánk lesz az a jelenség, hogy fiatal felnőttek egyre gyakrabban rendezik be életüket vidéken a város nyüzsgése helyett.

Mi motivál valakit erre?Milyen előnyei és hátrányai vannak ennek? Milyen kihívásokkal, életminőséggel, megélhetési lehetőségekkel és körülményekkel jár a vidéki élet? Kedvezőbb lehet-e fenntarthatósági, gazdasági vagy egészségügyi szempontból? Hogyan működik az önellátás?

Ha érdekel a téma és esetleg már te is elgondolkodtál azon, hogy a város zaját hátrahagyva új életet kezdj vidéken, gyere el és hallgasd meg a beszélgetést, hogy tudd, hogyan és miért érdemes belevágni!

A beszélgetés után a Kollár-Klemencz Kamarazenekar Ég az erdő c. produkcióját hallgathatjátok meg.

Meghívott vendégeink lesznek:

  • Nagy Alexandra - színésznő, műsorvezető, aki két éve költözött Budapestről egy Nógrád megyei kis faluba.
  • Bródy Luca / Herstory Kollektíva - A projekt célja, hogy összegyűjtsék és láthatóvá tegyék a nők történeteit, valóságát a vidéki élettel, önellátással, és az ezzel szorosan kapcsolódó gondoskodási válsággal kapcsolatban.
  • Kollár-Klemencz László - Tájrendező-kertépítő mérnök, filmrendező, forgatókönyvíró, zenész. A Kistehén zenekar énekeseként, dalszerzőjeként és szövegírójaként vált ismertté. Jelenleg Szentendrén él, gyerekkorának nagyrészét pedig Újhartyánban, egy alföldi faluban töltötte.

Házigazda: Forró Bence

Az esemény első felét, a beszélgetést 18 órától online is streameljük, amit követhettek az Európa Pont (https://www.facebook.com/europapont) Facebook oldalán!

Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Európa Pont, Lövőház utca 35., Budapest, Hungary

Tickets

USD 0.00

Discover more events by tags:

Concerts in Budapest

Sharing is Caring: