Fantastiske stemmer - Den fortryllede have | DR Koncerthuset

Fri Oct 28 2022 at 07:30 pm UTC+02:00

DR Koncerthuset | København

DR Koncerthuset
Publisher/HostDR Koncerthuset
Fantastiske stemmer - Den fortryllede have | DR Koncerthuset
Advertisement
I den smukke løvfaldstid er det ikke svært at drømme sig til fortryllede haver og duftende landskaber. DR Vokalensemblets sangere præsenterer en smuk buket vokalmusik fuld af blomstrende poesi for både kor og solosangere, ledet af dirigenten James Sherlock, som også akkompagnerer fra flygelet.
”Rosen sænker sit hoved, tungt af dug og duft”. Sådan lyder de første maleriske ord i J.P. Jacobsens digt I seraillets have, som åbner denne koncert i DR Vokalensemblets populære koncertserie Fantastiske stemmer.
Denne aften i DR Koncerthuset kan du opleve en fantastisk buket af ord og toner, som kredser om blomster og alt, hvad de betyder for os mennesker. DR Vokalensemblet har inviteret den engelske dirigent og pianist James Sherlock, som leder sangerne gennem musik for både kor og solostemmer.
Benjamin Brittens fem blomstersange beskriver vilde blomsterbuske og påskeliljer, mens den amerikanske komponist Eric Whitacre har sat musik til blomsterdigte af bl.a. Emily Dickinson. Romantiske komponister som Schubert og den unge Fanny Mendelssohn beskriver susende træer, måneskin og nattergale, mens svenske Hugo Alfvén skildrer aftenskygger og blomster, hvis dug er som tårer – igen med mesterlig poesi af J.P. Jacobsen.
En enestående mulighed for at opleve de 18 sangere i DR Vokalensemblet i et skønt og varieret repertoire sammen med dirigenten James Sherlock, der også selv sidder ved flygelet i DR Koncerthusets Studie 2.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

DR Koncerthuset, Ørestads Boulevard 13, København, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: