Fad og Foredrag: Følg Wilfred

Thu Feb 15 2024 at 05:00 pm to 07:00 pm

Krigsmuseet | Copenhagen

Krigsmuseet
Publisher/HostKrigsmuseet
Fad og Foredrag: F\u00f8lg Wilfred
Advertisement
Wilfred Petersen opnåede i både sin samtid og eftertiden status af fanatisk nazist, der samtidig var så uregerlig, at han ikke kunne sættes i bås.
På den ene side var han en antitysk modstandsmand, på den anden side sendte han sine folk ud for at jage og afpresse jøder.
Wilfred Petersen var fører for et revolutionært, politisk parti med få hundrede medlemmer, men alligevel fik han afgørende indflydelse på dansk nazismes historie. Hans gruppe blev en af de mest kompromisløse af de nazistiske grupperinger.
Historiker Claus Bundgård Christensen tager os til dette Fad & Foredrag med helt tæt på en særdeles udsædvanelig person under 2. Verdenskrig. Foredraget er baseret på hans anmelderroste biografi om nazisten Wilfred Petersen og hans gruppe. ”Følg Wilfred!”
Med ham og folkene omkring ham som hovedpersoner udfoldes fortællingen om en radikaliseret subkultur og et miljø, hvor man udviklede sin egen version af nazismen, og hvor gadevold, gemen kriminalitet og aktivisme gik hånd i hånd. En skæbne uden fortilfælde i dansk, politisk historie
Claus Bundgård Christensen er ph.d. og lektor i historie ved Roskilde Universitet. Følg Wilfred!” har modtaget Jyllands Postens Faglitterære Pris og Blixenprisen for årets biografi 2023.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Krigsmuseet, Tøjhusgade 3,Copenhagen, Copenhagen , Denmark

Tickets

Sharing is Caring: