ESPEN ERIKSEN TRIO & ANDY SHEPPARD (NO/UK)

Fri Oct 13 2023 at 08:30 pm

Paradox Tilburg | Tilburg

Paradox Tilburg
Publisher/HostParadox Tilburg
ESPEN ERIKSEN TRIO & ANDY SHEPPARD (NO\/UK)
Advertisement
Het bleek een schot in de roos te zijn. In 2016 werkten het trio van de Noorse pianist Espen Eriksen en de Britse saxofonist Andy Sheppard - bekend van zijn opnames met George Russell, Gil Evans en Carla Bley - voor het eerst samen en de muzikale chemie vloog over en weer. Een vervolg kon niet uitblijven met als resultaat de veelgeprezen albums Perfectly Unhappy en In the Mountains. Dit najaar trekt het viertal door Europa met een nieuwe plaat onder de arm. Espen Eriksen Trio en Andy Sheppard brengen filmische jazz met ijzersterke melodie├źn gespeeld met een ingetogen intensiteit die telkens naar meer doet verlangen.
Andy Sheppard wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige jazzmusici van Engeland. Op zijn negentiende hoorde hij voor het eerst de muziek van John Coltrane; hij kocht direct een saxofoon en trad drie weken later op met het vermaarde Sphere uit Bristol. Inmiddels kan Sheppard zich tot een van de meest gevierde tenor- en sopraansaxofonisten uit de Engelse jazzscene rekenen, en is hij een van de weinige solisten die in alle drie big bands van de grote naoorlogse jazzcomponisten speelde: Gil Evans, George Russell en Carla Bley. Daarnaast is hij te horen aan de zijde van uiteenlopende musici als Steve Swallow, Paolo Fresu, Sebastian Rochord en Tony Levin. Zijn muziek wordt uitgebracht door het Duitse ECM label.
Espen Eriksen Trio werd in 2007 opgericht en bracht tot dusver meerdere albums uit op het Noorse label Rune Grammofon. Hun muziek is gebaseerd op simpele heldere melodielijnen en een minimalistische aanpak die vaak wordt geroemd. Zo zei de BBC over het tweede album: 'A wonderfully plaintive jazz record, abandoned to the lost art of melodic minimalism, stripped back and beautifully near bare. No smoke and mirrors, just the graceful chemistry of superb musicians at the top of their game.'
'The symbiosis between the saxophonist and the trio is truly remarkable.' All About Jazz
Andy Sheppard (tenorsaxofoon), Espen Eriksen (piano), Lars Tormod Jenset (bas), Andreas Bye (drums)
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Paradox Tilburg, Telegraafstraat 62,Tilburg, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: