Advertisement
Välkommen med på en workshop om Anknytning - förstå dina relationerUnder de 2 första levnadsåren skapar vi vårt sätt att relatera till omvärlden vi möter.
I mötet med vår omgivning formas ett mönster som vi sen repeterar i våra relationer.
Mönstren kan förändras under livets gång utifrån vår medvetenhet, förmåga och förutsättningar.
Större delen av mitt liv har cirkulerat kring mitt intresse för varför vi gör som vi gör och är som vi är och varför det blir som det blir.
Att utforska Relationer, mönster och spår genom släktled, platser och tider är spännande och ger förståelse för nuet och sammanhanget.
Intresset har fört mig till att utbilda mig till Diplomerad Psykosyntes samtalsterapeut, jag är Skolkurator och legitimerad förskollärare med en samlad upplevelse och erfarenhet av drygt 27 års möten med barn, ungdomar och föräldrar.
Bästa lärarna i kursen livet är våra 3 barn som nu är vuxna juveler på 29, 22 och 19 år.
Välkommen med på en workshop om Anknytning där du får ökad förståelse för relation och relationer utifrån ett psykologiskt perspektiv.
Dagen innehåller evidensbaserade teorier och övningar utifrån modern forskning.
Innehåll:
- Hur barndomens upplevelser formar dig som person.
- Anknytningsstilar och hur du som vuxen har olika reaktions och relationsmönster.
När?
Lördag 15 mars kl 11 - 16
Vart?
Stationsesplanaden 10 Arbrå / Arbrå Kundaliniyoga
Kostnad?
475kr inkl. fika
anmälan: sms 073 0541467 senast 10 mars
www.arbrakundaliniyoga.se
Vad är anknytning?
Genom våra erfarenheter lär vi oss att skapa relationer som präglar vårt sätt att relatera till andra människor, vi skapar ett anknytningsmönster. Det kan vara vår tidigaste relation till våra föräldrar och omvårdnadspersoner eller den anknytningen vi i vuxen ålder har till människor i vår närmaste omgivning. Hur vi lärt oss att relatera till våra närmaste i barndomen kommer bli grunden i ett relationsmönster som vi sedan återskapar genom livet.
Anknytningsteorin
Anknytningsteorin säger att ett barns relation till sina föräldrar kommer att påverka hur de senare i livet skapar och upprätthåller både romantiska och vänskapliga relationer.
Om vi som barn aldrig känt en trygghet med våra föräldrar, om dom exempelvis varit opålitliga, så kan det bli svårt att lita på andra i vuxen ålder. Studier visar på att det inte endast handlar om våra relationer som helhet, utan hur vi agerar i dom, hur vi pratar och förhåller oss till andra människor i det direkta mötet.
Anknytningsteorin grundar sig i studier på att barn kan ha olika sätt att relatera till sina föräldrar eller omvårdnadspersoner. Mycket av dagens kunskap kring anknytning bygger på John Bowlbys teori om att vi som barn söker närhet från våra omvårdspersoner, som då blir vår första relation. Hur vi får denna trygghet och hur denna relation ser ut kommer sedan påverka våra relationer genom hela livet. Teorin är sedan vidareutvecklad av olika forskare genom åren, bland annat Mary Ainsworth som delade in barns anknytningsstrategier i fyra olika kategorier.
Vidare har anknytningsteorin breddats och undersökts i relation till hur den påverkar oss som vuxna, med utgångspunkt i att hur vi lär oss knyta an till människor som barn kommer manifestera sig på olika sätt i vuxen ålder. Men erfarenheter av andra relationer under uppväxten kan modifiera detta mönster och påverka vårt anknytningsmönster.
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Arbrå KundaliniYoga, Stationsesplanaden 10, SE-821 60 Arbrå, Sverige,Arbrå, Alfta, Sweden