Elő-Valentin-nap: a Hold az egyik ikerpár szívében jár

Sun Feb 13 2022 at 06:00 pm to 08:00 pm

Svábhegyi Csillagvizsgáló | Budapest

Sv\u00e1bhegyi Csillagvizsg\u00e1l\u00f3
Publisher/HostSvábhegyi Csillagvizsgáló
El\u0151-Valentin-nap: a Hold az egyik ikerp\u00e1r sz\u00edv\u00e9ben j\u00e1r
Advertisement
Elő-Valentin-napi programunkat a 14-i szerelemünnep előtti romantikus égi randevúnak szánjunk, hogy a 14-ét még bensőségesebb módon ünnepelhessék a párok. ??
Mosolygós dagadó holdunk épp az egymás kezét fogó Ikrek csillagkép Polluxának szívében jár. ❤️ A programot a meleg űrfotókkal díszített előadóteremben kezdjük, ahol különleges válogatásban mutatjuk meg az égbolt romantikáját: a Szerelem bolygójától kezdve a Szív-ködön és a Gránátcsillagon át a görög és magyar csillaglegendák pajzán kalandjaiig. Ezután kimegyünk a csillagvizsgáló kupolába és megismerkedünk a csillagászok romantikus életével.
Végül a távcsőóriásunkkal szemügyre vesszük a Holdat, hogy több százszoros nagyításon kalandozzunk el a holdbéli tájon. Esténk sztárja egy különleges páros kráter: Míg a Herodotus szolid falakkal, és sötét, lávával töltött aljú, visszafogott kinézetű kráter, a mellette levő Aristarchus mély teraszos falaival, és csuszamlásokkal díszített, fényesen csillogó kráterfalával egész Holdunk legfényesebb és legragyogóbb alakzata. Kettejük öleléséből tör föl a Hold talán legcsodálatosabb völgye, a Schröter völgy kacskaringós, széles lávafolyása. Búcsúzóul a hatalmas, 212 km-es Schickard kráteróriás göröngyös falában és apró mellékkrátereiben gyönyörködhetünk.
A távcsőre szerelt mobiltelefon adapter segítségével pedig saját holdfotónkat is elkészíthetjük és hazavihetjük, Valentin-napi csillagvizsgáló látogatásunk örök emlékeként. ??
Aggódsz, hogy borult lesz az idő? Ez sem szegje kedved, izgalmas és rendkívül látványos programelemekkel készülünk erre az esetre is, amit viszont csak ekkor láthatsz! ? A hangulat és jókedv garantáltan napsütéses lesz! ☀️
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Svábhegyi Csillagvizsgáló, Konkoly-Thege Miklós út 15-17., Budapest, Hungary, 1121, Budapest, Hungary

Tickets

Discover more events by tags:

Valentines-day in Budapest

Sharing is Caring: