Ekko: Et essay om algoritmer og begjær. Saklig søndag med Lena Lindgren

Sun Sep 26 2021 at 01:00 pm to 02:00 pm

Litteraturhuset | Oslo

Litteraturhuset
Publisher/HostLitteraturhuset
Ekko: Et essay om algoritmer og begj\u00e6r. Saklig s\u00f8ndag med Lena Lindgren
Advertisement
Det er en krevende øvelse å forstå sin egen tid i lys av hva den digitale revolusjonen og tech-gigantenes allestedsnærværende innflytelse gjør med oss. Ordet essay kan oversettes til ‘et forsøk’ fra fransk, og det er et imponerende forsøk Lena Lindgren gjør på å stille en samtidsdiagnose med sin nye bokutgivelse.
Mange har karakterisert vår tid som narsissistisk, men Lindgren viser til at det i Ovids skildring av myten om Narcissus finnes en annen karakter som er minst like viktig: nymfen Ekko. Ved å anvende den franske filosofen og antropologen René Girards teori om mimesis, foreslår hun at vi i hovedsak lever i Ekkos tidsalder. Vi sammenligner, etterligner, trykker ‘like’ på ting som ‘trender’, og etter hvert som vi klikker oss inn på et spor, forer algoritmene oss med mer av det samme. Slikt skaper potensielt farlige ekkokamre, demonisering av meningsmotstandere og polarisering, men også skjøre selvbilder og usunne kroppsideal, spesielt for mange unge.
Så hva tenker Lindgren om hva vi kan gjøre for å forsøke å motstå denne utviklingen? Stikk innom på søndag, så kan det kanskje antydes et svar?
Arrangementet er gratis, men grunnet begrenset antall plasser legger vi ut gratisbilletter mandag 20. september
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo, Norway

Sharing is Caring: