EFT - Spesialistutdanning for psykologer og leger - Modul 1

Mon Mar 10 2025 at 09:00 am UTC+01:00

Nøstegaten 58, 5011 Bergen, Norge | Bergen

Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi NIEFT
Publisher/HostNorsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi NIEFT
EFT - Spesialistutdanning for psykologer og leger - Modul 1
Advertisement
Lær evokative teknikker og avansert empati som hjelper pasienter til å endre problematiske emosjoner med sunne og adaptive emosjoner. Kurset inneholder også egenaktivitet som gir deg bedre oversikt over eget følelsesliv. Kursansvarlig er psykologspesialist Jan Reidar Stiegler.
𝗠𝗼𝗱𝘂𝗹 𝟭 - 𝗞𝘂𝗹𝗹 𝟭𝟰
𝘋𝘦𝘯𝘯𝘦 𝘶𝘵𝘥𝘢𝘯𝘯𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 𝘦𝘳 𝘬𝘶𝘯 𝘢̊𝘱𝘦𝘯 𝘧𝘰𝘳 𝘱𝘴𝘺𝘬𝘰𝘭𝘰𝘨𝘦𝘳 𝘰𝘨 𝘭𝘦𝘨𝘦𝘳.
Hos oss kan du ta 3-årig spesialisering i psykoterapi med fordypning i emosjonsfokusert terapi eller du kan velge å kun ta Modul 1, Modul 2 og Modul 3 som enkeltstående kursmoduler. Forutsetning for å ta Modul 2 er gjennomført modul 1 og forutsetning for å ta Modul 3 er gjennomført modul 1 og 2.
𝗘𝗺𝗼𝘀𝗷𝗼𝗻𝘀𝗳𝗼𝗸𝘂𝘀𝗲𝗿𝘁 𝘁𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶
EFT er en transdiagnostisk terapiform som tar utgangspunkt i å jobbe opplevelsesbasert med klientens fastlåste emosjonelle smerter. Å jobbe med EFT innebærer ofte å aktivere sterke og vonde følelse i klienten, for så å hjelpe klienten til å bearbeide og transformere disse smertene. Forskning på EFT tyder på at endring skjer best når terapeuten har lært seg en kombinasjon av differensiert/presis empati og evokative transformasjonsteknikker.
EFT har forskningsmessig evidens som korttidsbehandling av depresjon, angst, komplekse traumer og parproblematikk. EFT benyttes også til langtidsbehandling av psykiske vansker hvor klienten enten strever med å kunne kontakte eller å prosessere følelser, eller for klienter med større relasjonelle utfordringer. I opplæringen vil man lære å bruke EFT til et bredt spekter av psykiske vansker, med unntak av psykoselidelser og alvorlige utviklingslidelser.
𝗗𝗮𝘁𝗼𝗲𝗿:
1.samling: 10.03.25 - 13.03.25
2.samling: 02.06.25 - 05.06.25
3.samling: 03.11.25 - 06.11.25
𝗕𝘆: Bergen
𝗦𝘁𝗲𝗱: Nøstegaten 58, 5011 Bergen
𝗞𝗹𝗼𝗸𝗸𝗲𝘀𝗹𝗲𝘁𝘁: Alle dager 09.00 - 17.00 (siste dag til kl. 16.00)
𝗙𝗼𝗿𝗲𝗹𝗲𝘀𝗲𝗿𝗲: Jan Reidar Stiegler, Anne Hilde Vassbø Hagen, Vanja Hjelmseth og Axel S. Toppe
𝗣𝗿𝗶𝘀: 51 995 kr
𝗞𝘂𝗹𝗹: 14
𝗠𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘀𝗷𝗼𝗻: https://www.ipr.no/kurs-og-utdanning/eft-spesialistutdanning-for-psykologer-og-leger-modul-1-oppstart-10-mars-2025
𝗣𝗮̊𝗺𝗲𝗹𝗱𝗶𝗻𝗴: https://ipr.pameldingssystem.no/eft-modul-1-kull14-bergen-25
𝗠𝗼𝗱𝘂𝗹 𝟭 – 𝗜𝗻𝘁𝗿𝗼𝗱𝘂𝗸𝘀𝗷𝗼𝗻 𝘁𝗶𝗹 𝗲𝗺𝗼𝘀𝗷𝗼𝗻𝗲𝗹𝗹 𝗲𝗻𝗱𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗶 𝗘𝗙𝗧
Modul 1 handler om å bli kjent med modellen og å lære seg grunnleggende ferdigheter for å jobbe med emosjonell endring. Det er særlig fokus på arbeid med klienter som presenterer symptomer på angst og depresjon.
𝗙ø𝗿𝘀𝘁𝗲 𝘀𝗮𝗺𝗹𝗶𝗻𝗴 – Introduksjon til EFT, stolarbeid og fokusering
Denne samlingen fokuserer på å gi deltakeren en oversikt over EFT som modell og å gjøre deltakeren kjent med de tre mest sentrale intervensjonene - Fokusering, selvkritisk splitt og uoppgjorte forhold. Spesifikt vil deltakerne få en innføring i modellen og dens teoretiske fundament. De vil bli kort introdusert for de ulike markørene med tilhørende intervensjoner som bl.a. angst og andre selv-selv prosesser og de vil få en grundig praktisk og teoretisk innføring i intervensjonene selvkritisk splitt og uoppgjorte forhold, og hvordan disse henger sammen med vanlige psykiske lidelser som angst og depresjon. De vil i tillegg få både beskrivelse av og opplevelse med fokusering og minifokusering, samt lære om hvordan det å fremme kontakt innover og opplevelse i klienten er et sentralt element i EFT (typisk: aktivere, skape kontakt med og formidle fra). En enda mer utbroderende beskrivelse av og øving på fokusering kommer igjen på 1. samling på modul 2. På denne første samlingen er det også et mål at deltakeren skal introduseres for de rogerianske grunnbetingelsene for EFT, forstå de ulike fasene i behandling og lære ideen om å følge markører basert på klientens emosjonelle prosess i timen.
Egenerfaring og egenarbeid: I Løpet av første samling er det ønskelig at alle deltakere skal få erfaring av å jobbe både som terapeut, klient og observatør innenfor en EFT-ramme. Dette skjer i egenarbeidsgrupper der deltakerne ved bruk av eget personlig materiale skal få erfare i praksis hvordan det er å jobbe med selvkritikk og uoppgjorte forhold. Deltakerne vil i løpet av kursdagene også bli introdusert til bruk av video for å evaluere og forbedre egen praksis. Det vil bli gitt en innføring (inkludert kort trening) i bruk av forskningsmodellene til Leslie Greenberg for uoppgjorte forhold og selvkritisk splitt og hvordan de kan brukes for å observere egne videoer og forsøke å kode hvor i stolarbeidet klienten befinner seg og i hvilken grad det terapeuten gjør passer med dette.
𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲 𝘀𝗮𝗺𝗹𝗶𝗻𝗴 – Grunnbetingelser i EFT (PCEPS, allianse, terapeutisk tilstedeværelse og empatiske intervensjoner)
På denne samlingen vil det være fokus på de grunnleggende betingelsene som er nødvendige forutsetninger for emosjonelle endringsprosesser. Deltakeren vil lære mer om terapeutisk tilstedeværelse og rogerianske/humanistiske grunnholdninger i EFT, samt empatiens rolle EFT (aktivering, regulering, fordypning og øke opplevelse) og ulike former for empatiske intervensjoner vi benytter. Det er et mål at deltakeren i løpet av samlingen skal bli i stand til å differensiere mellom de ulike formene for empati, forstå de grunnleggende Rogerianske betingelsene og bli bedre kjent med betydningen av alliansen i EFT og hvordan denne kan bygges gjennom humanistiske grunnholdninger og prinsipper, og bruk av empati. Vi tar i bruk en forenklet utgave av PECPS-EFT som et verktøy for å observere videoer og for å øke bevissthet om grunnbetingelsene i EFT og hvordan de kan vise seg/komme til uttrykk i den terapeutiske prosessen. I egenarbeidsgruppene tar vi i bruk de ulike empatiske intervensjonene og stolarbeidsintervensjonene lært på forrige samling - selvkritisk splitt og uoppgjorte forhold. Det settes også av tid til gjennomgang av PCEPS og introduksjon til hjemmelekse med bruk av PCEPS på egne terapivideoer (observasjonsoppgave).
𝗧𝗿𝗲𝗱𝗷𝗲 𝘀𝗮𝗺𝗹𝗶𝗻𝗴 – Kasusformulering, Kjerneskjema og lindring av selvet (inkl. emosjonelle sår og emosjonell stil).
På denne samlingen er hovedfokuset på at deltakeren skal kunne forstå, identifisere og jobbe med å endre emosjonelle kjerneskjema knyttet til temaene identitet og tilknytning. Det blir fokus på hvordan vi bruker kasusformuleringer som en måte å styrke bånd, oppgave og mål i terapiprosjektet bl.a. gjennom at terapeuten viser forståelse og tilbyr meningsfulle oppsummeringer av det hen har oppfattet fra klienten, samt knytter dette sammen med mulige underliggende emosjonelle sår og aktuelle intervensjoner. Deltakerne vil få en innføring i observasjon av klienters emosjonelle sår og emosjonelle stil, hvordan emosjonelle sår kan vise seg både gjennom emosjonell stil og andre tegn/markører og hvordan vi kan bruke disse observasjonene både som en del av den felles kasusformuleringsprosessen og som guide i valg av intervensjoner. Det vies også oppmerksomhet til hvordan slike observasjoner kan settes ord til på en måte som gir mening for klienten og som bevarer en rolle og holdning hos terapeuten som “ikke-ekspert". Temaet alliansebrudd vil også bli kort introdusert og diskutert knyttet til klienters emosjonelle sår og emosjonelle stil og måter de kan påvirke terapeuten. En dypere og mer utbrodert gjennomgang av alliansebrudd og terapeutprosesser kommer igjen på modul 3. Som en del av samlingens hovedtema repeterer og fordyper vi også deltakernes kunnskap om og erfaring med de emosjonelle prosessene i intervensjonene selvkritisk splitt og uoppgjorte forhold. Kandidatene skal i den sammenheng også få en innføring i intervensjonen lindring av selvet knyttet til markøren intens sårbarhet, svært lav kapasitet for selvomsorg (f.eks representert som selvforakt) og/eller generelle vansker med å gå inn i/slippe til sårbarhet (f.eks i form av avkobling eller redsel, over- og underregulering).
𝗩𝗲𝗶𝗹𝗲𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴
Vi anbefaler alle som tar denne videreutdanningen som en del av spesialisering at man starter opp veiledning på Modul 1. Du kan når som helst kjøpe fleksipakke med gruppeveiledning (30 timer). Klikk på lenken her for mer informasjon og mulighet for å bestille gruppeveiledning.
Fleksipakke - https://ipr.pameldingssystem.no/eft-veiledning-pakker-30timer
𝘝𝘪 𝘵𝘢𝘳 𝘮𝘦𝘥 𝘧𝘰𝘳𝘣𝘦𝘩𝘰𝘭𝘥 𝘰𝘮 𝘦𝘯𝘥𝘳𝘪𝘯𝘨𝘦𝘳 𝘷𝘦𝘥𝘳ø𝘳𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘥𝘢𝘵𝘰 𝘰𝘨 𝘬𝘶𝘳𝘴𝘩𝘰𝘭𝘥𝘦𝘳 𝘨𝘳𝘶𝘯𝘯𝘦𝘵 𝘶𝘧𝘰𝘳𝘶𝘵𝘴𝘦𝘵𝘵𝘦 𝘩𝘦𝘯𝘥𝘦𝘭𝘴𝘦𝘳.
𝘝𝘪 𝘦𝘳 𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘴𝘦𝘴𝘴 𝘮𝘦𝘥 𝘢̊ 𝘰𝘱𝘱𝘥𝘢𝘵𝘦𝘳𝘦 𝘰𝘱𝘱𝘴𝘦𝘵𝘵𝘦𝘵 𝘷𝘢̊𝘳𝘵 𝘰𝘨 𝘢𝘵 𝘥𝘦𝘵 𝘥𝘦𝘳𝘧𝘰𝘳 𝘬𝘢𝘯 𝘬𝘰𝘮𝘮𝘦 𝘴𝘮𝘢̊ 𝘳𝘦𝘷𝘪𝘴𝘫𝘰𝘯𝘦𝘳 𝘪 𝘵𝘦𝘮𝘢 𝘰𝘨 𝘳𝘦𝘬𝘬𝘦𝘧ø𝘭𝘨𝘦 𝘧ø𝘳 𝘴𝘢𝘮𝘭𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯𝘴 𝘰𝘱𝘱𝘴𝘵𝘢𝘳𝘵.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Nøstegaten 58, 5011 Bergen, Norge, Nøstegaten 58, 5011 Bergen, Norge,Bergen, Hordaland, Norway

Tickets

Sharing is Caring:

More Events in Bergen

Knut Marius - EMBER
Sun Mar 09 2025 at 07:00 pm Knut Marius - EMBER

Øvre Ole Bullsplass 3, 5012 Bergen, Norway

BREATHWORK - Inside out - Kick start \u00e5ret !!
Tue Mar 11 2025 at 09:47 am BREATHWORK - Inside out - Kick start året !!

Tid for yoga

Pure Adult (US) + Cassels (UK) \/\/ Landmark
Tue Mar 11 2025 at 08:00 pm Pure Adult (US) + Cassels (UK) // Landmark

Landmark Bergen

Children of the Night \u2013 Med Grand Kyiv Ballet
Wed Mar 12 2025 at 07:00 pm Children of the Night – Med Grand Kyiv Ballet

Mobergsbakken 20, 5200 Osøyro, Norway

V\u00e5penbror - En musikal
Thu Mar 13 2025 at 07:00 pm Våpenbror - En musikal

Fana Kulturhus

Ingvard Wilhelmsen \u2013 Sjef i eget liv
Thu Mar 13 2025 at 07:00 pm Ingvard Wilhelmsen – Sjef i eget liv

Mobergsbakken 20, 5200 Osøyro, Norway

Ryan Adams \/\/ Grieghallen
Fri Mar 14 2025 at 06:00 pm Ryan Adams // Grieghallen

Grieghallen

Bergen is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Bergen Events