ON HOLD - Each time we fall, a city rises - Panama Pictures

Sat Jan 08 2022 at 08:30 pm

Meervaart | Amsterdam

Theater de Meervaart
Publisher/HostTheater de Meervaart
ON HOLD - Each time we fall, a city rises - Panama Pictures
Advertisement
In ‘Each time we fall, a city rises’ versmelten dans, circus en livemuziek tot een intrigerende belevenis. Het imposante decor reflecteert de wereld van nu, die continu in beweging is. Performers zoeken struikelend, vallend en vliegend naar houvast, al is het maar voor even.
Dans, partner- en luchtacrobatiek vloeien in elkaar over. De zang ondersteunt, ontregelt, dreigt en troost. Terwijl de dansers en acrobaten uit evenwicht raken, openen zich nieuwe perspectieven. Wanneer niets zeker is, blijkt alles mogelijk.
Bij het ontwerp van haar nieuwste productie liet choreograaf Pia Meuthen zich inspireren door de ritmische taal van de gelauwerde dichter Maria Barnas (1973). De muziek in ‘Each time we fall, a city rises’ is een dialoog tussen de aan minimal music verwante muziek van Anthony Fiumara en de elektro-akoestische composities van duo Strijbos & Van Rijswijk. Hun gezamenlijke compositie wordt live uitgevoerd door zangeres Els Mondelaers.
Panama Pictures
Met Panama Pictures ontwikkelt Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek met natuurlijke souplesse samenkomen. De voorstellingen worden gedragen haar charismatische performers: een internationale cast bestaande uit dansers en acrobaten met verschillende leeftijden en achtergronden.
Panama Pictures zetelt in Nederland en veroverde een internationale plek met selecties voor diverse dansnetwerken, buitenlandse residenties en voorstellingen in o.a. Duitsland, Polen, Rusland, Noorwegen, Spanje, Indonesië, Maleisië en China.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Meervaart, Meer en Vaart 300, 1068 LE Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: