Dystooppinen tulevaisuus?

Wed Nov 10 2021 at 03:00 pm to 05:00 pm

pinKirjastokatu 8 | Helsinki

J\u00e4rvenp\u00e4\u00e4n kaupunginkirjasto
Publisher/HostJärvenpään kaupunginkirjasto
Dystooppinen tulevaisuus?
Advertisement
Järvenpään taidemuseo ja kirjasto esittävät: Dystooppinen tulevaisuus?
Tervetuloa sukeltamaan tulevaisuuteen! Järvenpään kaupunginkirjaston vieraana nähdään klo 17 scifikirjailija Piia Leino, jonka kanssa pohditaan, mitä uhkia ja toisaalta mahdollisuuksia tulevaisuuden teknologiaan, kuten älylaitteisiin ja datan keräämiseen, liittyy. Millaista maailmaa kohti olemme menossa? Piia Leino on scifikirjailija, joka on tullut tunnetuksi erityisesti 2050-luvun Helsinkiä visioivasta kirjasarjastaan (Taivas 2017, Yliaika 2020 ja Lakipiste 2021, kustantanut S&S).
Kirjailijavierailun jälkeen lähdemme katsomaan Järvenpään taidemuseossa esillä olevaa Stanzan näyttelyä museo-oppaan johdolla ja pohdimme näyttelyä kiertäessämme myös kirjailijavierailulla esille nousseita teemoja. Kytketty kaupunki, kätketty taide -näyttelyssä ihmetellään brittiläisen mediataiteilija Stanzan installaatiota The Nemesis Machine. Se on keinoälyn ohjaamaa pienoiskaupunki, joka pohtii kuinka alati sykkivä tietoliikenteen virta määrittää kaupunkeja tänä päivänä. Mitä kaikkea tietoa meistä kerätään jatkuvasti ja mihin se johtaa?
HUOM! Tilaisuuteen mahtuu 30 henkeä. Maksuttomia lippuja jaossa kirjaston asiakaspalvelupisteellä ke 3.11. klo 16 alkaen.
Tervetuloa!
Advertisement

Event Venue

pinKirjastokatu 8, Helsinki

Sharing is Caring: