Dypt Demokrati - Workshop

Fri Feb 18 2022 at 04:30 pm to Sun Feb 20 2022 at 02:00 pm

Nobels gate 16A, 0268 Oslo, Norge | Oslo

Flux
Publisher/HostFlux
Dypt Demokrati - Workshop
Advertisement
«Det viktigste ved dypt demokrati er ikke hvordan jeg forandrer deg, men å lære oss hvordan vi relaterer oss til hverandre»
- Arnold Mindell

Formålet med kurset:
Introdusere metoden Dypt Demokrati, med de grunnleggende prinsippene og hvordan dette kan overføres små og store konflikter i hele verden.
Du vil lære om:
- Metoden Dypt Demokrati
- Hovedkomponentene i Dypt Demokrati
- Hvordan du kan dra nytte av dette rammeverket i relasjoner og på jobb
Stikkord for helgen:
- Konfliktarbeid i sammenheng med Dypt Demokrati
- Bevisstgjøring rundt identitet i relasjoner
- Utforske og invitere inn nye perspektiver rundt konflikt
- Demonstrasjon/gjennomføring av en «Dyp demokrati-prosess»

Kort om metoden:
Dypt Demokrati er det filosofiske grunnlaget for Process Work and Worldwork Paradigm, en psykososial, politisk teori og metodikk. Begrepet ble utviklet av Arnold Mindell i 1988 og dukket opp i hans bok, The Leader as Martial Artist, i 1992. Mindell er fysiker fra MIT og Jungiansk analytiker og har forsket på og skrevet mye om hvordan bevissthet henger sammen med virkeligheten. Og hvordan vi oppfatter virkeligheten på forskjellige nivåer og skaper ulike virkelighetsrammer.
I motsetning til «klassisk» demokrati, som fokuserer på flertallsstyre, fokuserer Dypt Demokrati på at alle stemmer og virkelighetsrammer er viktige. Dypt Demokrati antyder at alle stemmer, nivåer av bevissthet og virkelighetsrammer er nødvendig for å forstå hele prosessen i et system. Dypt Demokrati jobber med å fokusere på alle stemmer uavhengig av posisjon og makt, både sentrale og marginale.
Denne typen arbeid kan brukes i alle mulige grupper, i internasjonale uroligheter til nære relasjoner i krise, og indre opplevelser og følelser. Å ta på alvor, tilsynelatende uviktige hendelser og følelser, kan ofte gi uventede løsninger på både gruppekonflikter og indre konflikter.

Om fasilitatorene:
Sara Huang skaper rom for vanskelige samtaler for å muliggjøre vekst og endring. Hennes arbeid er påvirket og formet av Deep Democracy (Process Oriented Psychology & Lewis Method), LEGO® SERIOUS PLAY®-metoden (som gjør det abstrakte håndgripelig og konkret), Art of Hosting, Theory U, visuell tilrettelegging og opplevelsen hun får ut av hvert engasjement hun skaper. Hun inspireres av å få lage rom der folk kan tenke nytt og forme en bedre fremtid sammen.
Trine-Line Biong er daglig leder og eier av Flux Forlag og har drevet dialogkurs siden 2009. Flux er opptatt av dialog, bevissthet, undring, mot, dypøkologi og nye tenkemåter, og motivere til gode handlinger. Hun har erfaring med verdensarbeid og Dypt Demokrati gjennom Force for Change (http://www.cfor.info) og mener dette er viktige verktøy som kan brukes i dialogarbeid i Norge, så vel som i resten av verden. Hun jobber med diverse samfunnsprosjekter innen Kriminal­omsorgen og skolesystemet, samt at hun holder kurs i dialogpraksis og dialogfasilitering. Les mer på www.flux.no og www.fluxdialog.no.

Praktisk info:
Tid: 18. februar kl. 16.30 – 19.00, 19. februar kl. 10.00 – 16.00 og 20. februar kl. 10.00 – 14.00
Sted: Nobels gate 16A, Oslo
Pris for helgen: 3750,-
Inkludert i prisen er bøkene «I kampens hete» av Arnold Mindell og «Livet trives best på kanten av kaos» av Astri Hognestad.
Påmelding sendes til [email protected]
Avbestillingsfrister: avbestilling må sendes skriftlig senest 4. februar 2022 for å få fullt beløp refundert. Ved avbestilling senest 11. februar, tilbakebetales 50 % av kursavgiften. Ved avbestilling senere enn dette, refunderes ikke beløpet.
Kurset vil foregå på engelsk og norsk.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Nobels gate 16A, 0268 Oslo, Norge, Oslo, Norway

Tickets

Discover more events by tags:

Workshops in OsloArt in Oslo

Sharing is Caring: