Dykk dypere i Prouvosts filmunivers

Tue Jan 31 2023 at 02:00 pm

Nasjonalmuseet | Oslo

Nasjonalmuseet
Publisher/HostNasjonalmuseet
Dykk dypere i Prouvosts filmunivers
Advertisement
“Film, it demands so many of your senses, your brain, your voice, your smell. As a maker …if you want to control an emotion, it’s quite an amazing tool” - Laure Prouvost.
Prouvost er kjent for sine sanselige og oppslukende installasjoner med video, lyd, performance, skulptur, tekstil og tekst. Videoverkene er en blanding av selvbiografiske og kollektive, fiktive og virkelige historier. Som surrealistene leker Prouvost med grensene mellom fiksjon og virkelighet.
Grand Dad og Grand Ma er hovedkarakterer i hennes konseptuelle familiefortelling, som har en underliggende tematikk som omhandler global oppvarming og migrasjon. I uttrykket er Prouvost inspirert av den britiske avantgarde-filmen, og leker med våre vante forventninger om hvordan tekst og bilde hører sammen. I kjappe bildemontasjer med myke voice-overs skaper hun nye, surrealistiske, sensuelle og intime øyeblikk.
Vi gir deg 6 filmer med introduksjon av Laure Prouvost selv.
Filmene vi viser:
· Laure Prouvost, OWT, 2007
· Laure Prouvost, How To Make Money Religiously, 2014 (New Museum)
· Laure Prouvost, Grandma’s Dream, 2013
· Laure Prouvost, The long waited, weighted gathering, 2021
· Laure Prouvost, Monteverdi Ici, 2018
· Laure Prouvost, Four For See Beauties, 2022

Laure Prouvost
Laure Prouvost fikk MaxMara Art Prize for Women i 2011 og mottok den prestisjetunge Turnerprisen i 2013. Hun representerte Frankrike på Veneziabiennalen i 2019.
«Laure Prouvost. Above Front Tears Oui Float» er den første stedsspesifikke separatutstillingen i Lyshallen og en av Prouvost's største utstillinger hittil. Utstillingen er sjenerøst støttet gjennom Fredriksen-samarbeidet.

The Fredriksen Commissions
Laure Prouvost er først ut med soloutstilling i Lyshallen, og første kunstner ut i The Fredriksen Commissions for Nasjonalmuseet. Fredriksen Commissions er et ambisiøst utstillingsprogram, der fem utstillinger over ti år vil gjøre det mulig å se store verk av ledende internasjonale kunstnere.
Les mer: nasjonalmuseet.no/filmtirsdag-dykk-dypere-inn-i-prouvosts-univers
Bilde: «Laure Prouvost. Above Front Tears Oui Float» © Laure Prouvost/BONO, 2022. Courtesy of the artist
Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjør
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Nasjonalmuseet, Bankplassen 3, Oslo, Norway

Tickets

Discover more events by tags:

Art in OsloEntertainment in Oslo

Sharing is Caring: