Digital ansvarlighed - hvad er borgerens rolle i fremtidens digitalisering?

Mon Nov 28 2022 at 03:30 pm to 05:00 pm

IT University of Copenhagen | Copenhagen

Center for Digital Welfare
Publisher/HostCenter for Digital Welfare
Digital ansvarlighed - hvad er borgerens rolle i fremtidens digitalisering?
Advertisement
ITU’s Center for Digital Velfærd inviterer til offentlig debat om borgerens rolle i fremtidens digitalisering i Danmark.
About this Event

De seneste årtiers omfattende digitalisering i Danmark har i høj grad været drevet af staten i samarbejde med en række private virksomheder og interesser. Det har betydet, at der især har været fokus på effektivisering og besparelser – og måske mindre på den enkelte borgers behov?


Selvom tilliden til det offentlige stadig er høj, så bliver den udfordret af den omfattende brug af IT i den offentlige forvaltning. Det gælder især, hvis forvaltningen ikke er gennemskuelig og opleves som fair og demokratisk, eller hvis den ikke passer til borgernes behov og ønsker.


Der har i den senere tid været opmærksomhed på, at langt fra alle digitale løsninger passer til den enkelte borger, og at den digitale udviklingen hidtil har båret præg af mangel på inddragelse.
I debatten stiller vi derfor skarpt på spørgsmålet om digital ansvarlighed, og hvilken rolle borgeren bør spille i fremtidens offentlige digitalisering.


• Bør borgerne ikke have ret til selv at deltage i en udvikling, der hidtil mest har været drevet fra staten og forvaltningerne?


• Kan vi bemyndiggøre borgerne, så de også selv kan forme et fremtidens digitale Danmark? Hvordan øger vi deres kompetencer til dette? Hvillke visioner for fremtidens danske samfund understøttes af digitaliseringen i dag?
Panelet består af:

• Ina Corydon, forretningschef, KOMBIT

• Morten Rosted Vang, Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed, Dansk Industri

• Ole Tange - IT-politisk rådgiver, PROSA

• Mikkel Hjorth, Docent, VIA University CollegeVært: Anders Kjærulf.


Event Photos
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

IT University of Copenhagen, 7 Rued Langgaards Vej, Copenhagen , Denmark

Tickets

USD 0.00

Discover more events by tags:

Festivals in Copenhagen

Sharing is Caring: