Advertisement
DET DER SKAL TIL!Sceneklar åbner nu for tilmelding til audition på vores dagsforløb, hvor deltagerne får de redskaber, det kræver at komme ind på de professionelle scenekunstuddannelser. I en perfekt balance mellem en fast lærerstab og spændende gæstelærere kommer vi omkring alt det, du har brug for for at kunne bestå optagelsesprøven til DDSKS’ musicallinje i Fredericia, Performance arts school Göteborg, The Scottish Institute of Theatre, Dance Film and television, Institute of the Arts Barcelona eller hvor du ønsker at komme ind.
Der er begrænset plads på holdet, vi tager max 10 deltagere på hvert hold ud fra en vision om at tilbyde hver enkelt deltager et intensivt og dybdegående udviklingsforløb, med fokus på deres specifikke udfordringer og individuelle kompetencer.
Audition:
Audition afholdes søndag d. 8/12 kl. 10.00 i studio 2 på Dansekapellet. Ansøgerne skal forberede en valgfri sang og en valgfri monolog som fremføres udenad foran panelet. Derudover vil der være audition i dans i gruppe med en koreografi, der læres på stedet. Sceneklar stiller pianist til rådighed og audition er gratis.
Tilmelding til audition:
Udfyld følgende link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftmqKiFMqbEzYnzGrRfB9xm4ydhPFI9lgTsHiCvxag_wtG9w/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0
Herefter vil du blive kontaktet med bekræftelse og din personlige tid. Du vil få oplyst om du er optaget på kurset d. 12 december.
Forløb:
Undervisning mandag - torsdag 9.30 - 15.30
Uge 3 - 6 (mandag d. 13. januar - torsdag d. 30. januar)
Uge 7 vinterferie
Uge 8 - 14 (mandag d. 17 februar - torsdag d. 27. marts)
Uge 15 - 16 Påske ferie
Uge 17 - 22 ( tirsdag d. 22 - torsdag d. 29 maj)
Pris:
Total: 28.500 kr
Betaling:
Der betales et ikke refunderbart depositium på 3000 kr
senest: 15. december
Dette beløb indgår i betalingen af de 28.500 kr.
Betaling kan afdrages i flg. rater:
1 . rate 10.000 kr betales senest 30 december
2. rate 10.000 kr betales senest 1. marts
3. rate 5500 kr betales senest 1. april
Som noget nyt introducerer vi en række gæstelærere, som afsløres hen mod audition datoen.
De faste fag
Der undervises i dans, skuespil, sang og ensemblesang af holdets faste lærere.
Ensemblesangs faget er et nyt fast fag på forløbet og vil blive varetaget af en ny fast lærer.
I løbet af kurset arbejder vi ud fra tre tematiske indgangsvinkler, der lægger sig ovenpå hinanden. Forløbet er designet på den måde for at sikre alle deltagere størst muligt udbytte og bevidsthed om eget arbejde, så man forlader kurset som en mere selvstændig performer.
De tre overordnede fokusområder er:
1. Krop og vaner
Vi træner evnen til at mærke impulser i og med kroppen for at vække bevidstheden om, hvad det gør ved dit udtryk, når du står på scenen.
Gennem arbejdet med din krop og dens vaner bliver du bedre til at lytte til kroppen og dens signaler, og du bliver klar over, hvor mange ubevidste vaner du bærer i din krop. Når du har opdaget det, er du klar til at forbedre din teknik og udvikle dig i et langt hurtigere tempo end ellers.
2. Sansning og udtryk
Med dette fokus afprøver du, hvordan du kan bruge bevidstheden om kroppen og dens vaner til at skabe et spændende udtryk på scenen. Du forfiner arbejdet med at lytte til impulser og styrker dit eget kunstneriske udtryk.
3. Dynamik og variation
I dette tema bliver du trænet i at opdage nye lag i materialet og dig selv, og hvordan du kan blive ved at tilføre nye nuancer og variere dit udtryk, så det forbliver spændende.
Faste lærere på kurset:
Clara Marie Tange (sceneinstruktør)
Clara er freelance sceneinstruktør og underviser. Hun underviser pt. ved Teater- og performancestudier på Københavns Universitet, og hun udbyder bl.a. workshops i, hvordan man kan anvende kroppen som materiale i scenekunstneriske processer.
Clara har stor interesse i og erfaring med at forene det fysiske teater med musikdramatiske formater, og hun fokuserer i sin undervisning på, at den enkelte træner sin selvstændighed som performer og oparbejder en bevidsthed om sine udtryksmæssige styrker.
Christina Falk Nielsen (sanglærer, leder)
Christina er freelance sanger og leder af Sceneklar. Christina er ydermere uddannet som sanglærer af Anne Rosing. Christina arbejder med at den enkelte finder sin helt personlige frie klang og via sangerkroppen oparbejder en så solid teknik, at det bliver trygt at stå på scenen.Derudover arbejder hun med scenisk nærvær og historiefortælling. Christina er desuden optaget af hele tiden at forny musikalsk formidling og har stiftet Copenhagen Operafestival.
Vidar Hansen (Danselærer)
Vidar underviser i moderne dans, ballet, jazz, koreografi og yoga. Han er uddannet danser ved Balletakademiet i Gøteborg / Sverige og ved Peridance Capezio Center i New York / USA. Han er efterfølgende uddannet danseformidler fra Statens scenekunstskole og Kunst- og kulturlederuddannelsen ved Den Danske Scenekunstskole i København.
Vidar har arbejdet i 20 år som professionel danser i Skandinavien og USA. Vidar var ansat på skolerne i Oure fra 2009 - 2012 som Kunstnerisk og Pædagogisk leder for danselinjen.
“Det vigtigste for mig som underviser, er at hjælpe eleven med at optimere sit eget potentiale og at finde sit eget udtryk som danser eller performer. Det gælder både kropsligt og teknisk, såvel som elevens mindset og kreativitet.
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV, Danmark,Copenhagen, Frederiksberg, Denmark