De kracht van het delen van verhalen

Thu Nov 02 2023 at 01:00 pm to 05:00 pm

Cultuurhuis De Vlugt | Amsterdam

Storytelling Centre \/ Storytelling\\Theater Lab
Publisher/HostStorytelling Centre / Storytelling\Theater Lab
De kracht van het delen van verhalen
Advertisement
Kom en ontdek de kracht van het delen van verhalen tijdens dit inspirerende evenement, waar we samen komen om onze ervaringen te delen.
About this Event

Storytelling. Inmiddels heeft iedereen er over gehoord en vaak wordt geroepen wat je er allemaal mee kan in het onderwijs, in sociaal werk en/of geestelijke verzorging met jongeren en ouderen en in de zorg. Maar ook in het vergroten van de veiligheid in buurten en wijken en de verbetering van de leefomgeving en in organisaties, bijvoorbeeld in het versterken van een team. Maar wat is de echte kracht van het delen van verhalen? En hoe kun je deze kracht het best inzetten?

Op donderdag 2 november 2023 brengen wij al die kennis samen. We nodigen twee sprekers uit met ruime ervaring in het inzetten van het delen van verhalen met verschillende groepen. Helen Mill, directeur van The Village Storytelling in Glasgow, zal iets vertellen over hun aanpak in Schotland. Nesrien Abu Ghazaleh, onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam, vertelt hoe zij storytelling inzet in sociaal onderzoek. Arjen Barel, oprichter van Storytelling Centre, maakt in de korte introductie duidelijk waarom wij het delen van verhalen zo’n krachtig middel vinden voor persoonlijke groei en maatschappelijke impact/verandering.

Daarnaast bieden we verschillende workshops aan, om zelf te ervaren wat het delen van verhalen voor jouw werk, organisatie of initiatief kan betekenen. We doen dat in vier programmalijnen:

Jeugd en Jongeren: mentale gezondheid en veiligheid

Inclusie en polarisatie: jezelf kunnen zijn binnen organisaties en sociale verbinding

Kwetsbaarheid: mannen in sociaal isolement en andere mensen in kwetsbare posities

Wat is ons verhaal: storytelling in duurzaamheid, klimaatadaptatie en onderwijs en wetenschap


Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Cultuurhuis De Vlugt, 125 Burgemeester de Vlugtlaan, Amsterdam, Netherlands

Tickets

EUR 15.00

Sharing is Caring: