Dans[k] 2.0

Wed Dec 08 2021 at 06:30 pm

Rådhusstræde 13, 1466 København K, Danmark | Herlev

Dans[k] 2.0
Advertisement
Dans[k] 2.0 ( Premiere )

I Dans[k] stifter vi bekendtskab med 6 mandlige dansere og musikartister, gennem deres fortællinger der udfolder deres kærlighedsrelation til den kuntsform de udtrykker sig igennem. De tager os med tilbage til da de første frø af forelskelse blev sået til musikvideoer foran TVet, liggende på stuegulvet med mors og fars vinyler i ørene, eller gennem en bror eller søsters eksempel. Vi hører om hvordan de gradvist erobre kunstens territorie og derigennem opdager og udvikler deres identitet, og om hvordan strukturelle forudsætninger og kulturelle forventninger skaber barriere de skal overkomme.
Som racialiseret Sort mand, i en Hvid majoritetssammenhæng, befinder man sig i krydsfeltet mellem flere tilhørsforhold, hvor racialiserede maskulinitetsidealer, kønsforestillinger, politisering og dæmonisering tvinger dig til at skulle navigere og håndtere både ydre og indre modsætningsforhold.
De 6 kunstneres personlige fortællinger viser os hvordan bagland og kulturarv og forestillinger om Danskhed, på samme tid både frisætter og inspirerer, og også tynger og begrænser dem. Miljøet omkring musikken og dansen bliver for disse 6 mænd, et hjem hvor hele deres eksistens afspejles og anerkendes.
I Dans[k tegner et sammenhængende billede af kunsten som et helle og fristed, hvor frustrationer, ønsker og drømme kan sameksistere og det er muligt at være den man er og udforske den man gerne vil være.
Cast
Rico Ebenizer Coker, Joram Paulo, Kuku Agami , Ronni Morgenstjerne, Justo Gambula , Bobby Anwar
Idea & Producer Detour Dance Festival - Sara Jordan. Interviewer Sade Johnson -
DOP & Editing & lights Sara Jordan-
Production assistant Marie Paldrup
Musik og lyd Jeppe Federspiel,
Musik Africa Yetu ( Vores Afrika ) lavet af Justo Gambula

Før dokumentar filmen Dans(k) 2.0 vise er der en screening af 4 korte danse film.
“ Moving Pictures” en screening med 4 udvalgte danse film med et alsidigt udvalg af kunstneriske udtryk fra forskellige dele af verden.
Hurrikane fra New York med hans film “Inner City Blues”. - Westsyde Lifestyle fra Nigeria med 2 film “Lucy” og “WE” - Sheopatra” fra USA med filmen “THE CALLING”
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Rådhusstræde 13, 1466 København K, Danmark, Herlev, Denmark

Tickets

DKK 70.0

Discover more events by tags:

Entertainment in HerlevFestivals in Herlev

Sharing is Caring: