Cottage Ensemble

Tue Aug 17 2021 at 11:00 am

Koninklijke Industrieele Groote Club | Amsterdam

Koninklijke Industrieele Groote Club
Publisher/HostKoninklijke Industrieele Groote Club
Cottage Ensemble Het Cottage Ensemble speelt op deze ochtend de mooiste kwintetten voor blaasinstrument en strijkkwartet: Mozart's lyrische Hoornkwintet en Weber's virtuoze Klarinetkwintet.
Mozart's Hoornkwintet werd geschreven voor zijn vriend en kaasboer Joseph Leutgeb. Het kwintet valt meteen op door de ongebruikelijke bezetting. Het strijkersbezetting bestaat uit een viool, twee altviolen en cello en krijgt daardoor een diepe klank die heel goed past bij het timbre van de hoorn. Hoewel dit kwintet een uitermate virtuose hoornpartij heeft, is het een echt kamermuziekwerk waarin alle instrumenten prachtig tot samenspel komen.
Het klarinetkwintet van Weber is een werk vol virtuositeit en lyriek. Zoals de meeste andere klarinet werken geschreven door von Weber, is ook dit werk ontstaan uit de hechte vriendschap tussen von Weber en de toen wereldberoemde klarinet-virtuoos Heinrich Baermann. Hoewel het "Großes Quintett" niet zo vaak wordt uitgevoerd als de kwintetten van Mozart of Brahms, is von Weber’s compositie een meeslepend en adembenemend oeuvre.

Event Venue & Nearby Stays

Koninklijke Industrieele Groote Club, Dam 27, 1012 JS Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Tickets

Discover more events by tags:

Music in AmsterdamEntertainment in Amsterdam

Sharing is Caring: