Advertisement
Avem plăcerea de a vă invita la cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale Interdisciplinare de Psihopedagogie Specială - un eveniment deșfășurat în cadrul proiectului Support-Hub: Resurse eficiente și sprijin psiho-educațional pentru accesul și adaptarea la mediul universitar a studenților cu dizabilități. Proiectul derulat în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2024, grant CNFIS-FDI-2024-F-0559.Tema ediției din acest an este intitulată Politici și strategii de incluziune în mediul universitar: Dileme și provocări, propunându-ne să promovăm colaborarea și schimbul de idei între profesioniști, profesori, cercetători și practicieni deopotrivă. În acest sens vă invităm să participați cu lucrări ce urmăresc următoarele teme (aceasta nefiind una exhaustivă):
• Psihopedagogie specială și educație incluzivă: provocările erei digitale;
• Educația pentru diversitate;
• Prejudecată și discriminare în contextul grupurilor vulnerabile: demnitatea persoanelor cu dizabilități;
• Retenția și succesul academic al studenților cu nevoi speciale;
• Inserția profesională a tinerilor cu dizabilități/condiții dizabilitante;
• Moralitatea în implementarea incluziunii universitare;
• Provocări și soluții pentru accesibilitatea fizică și digitală;
• Politici publice și cadre legislative pentru incluziunea în educația superioară.
**Comitetul științific al conferinței va face o selecție a contribuțiilor, bazată pe calitatea științifică, relevanță și impact.
Calendar:
• Înscrierea (ca audient sau prezentator): până la data de 10.11.2024
• Selecția prezentărilor: 11-13.11.2024
• Termenul limită pentru confirmarea locului prin achitarea taxei de participare: 15.11.2024
• Desfășurarea conferinței: 29.11.2024
Locație: Casa Universitarilor din Iași (Bulevardul Carol I 9, Iași 700506)
Cerințe pentru prezentările orale:
Rezumatele prezentărilor trebuie să cuprindă:
a) Datele de identificare ale autorului/autorilor: Nume, afilieri și contacte (adrese de e-mail) și specificarea numelui autorului care va prezenta lucrarea;
b) Titlul lucrării;
c) Rezumat (abstract): in limba romană – max. 300 de cuvinte.
d) Cuvinte cheie: 5.
**Contribuțiile se vor transmite în link-ul de înscriere.
Înscriere:
Înscrierea la conferință se poate realiza atât din postura de prezentator lucrare științifică, cât și de audient, accesând următorul link:
https://forms.gle/RXrgqFhUjARYnw5H8
! Locurile pentru participarea fizică sunt limitate (100 participanți on-site), existând, de asemenea, și opțiunea de a participa on-line la conferință.
Taxe de participare:
În acest an, taxa de participare la conferință va avea caracter de donație în scop caritabil, iar aceasta va fi investită în proiecte și acțiuni ulterioare de susținere a accesului la educație pentru tinerii cu dizabilități/condiții dizabilitante (ex.: asigurarea de resurse educaționale de sprijin pentru studenții cu dizabilități/condiții dizabilitante).
Student – 50 de lei;
Non-student – 100 de lei;
*taxa de participare este standard pentru ambele variante de înscriere (on-site & online).
Taxa de participare se achită până 15 noiembrie, în contul RO12INGB0000999909526677, Asociația Moral Compass, CUI: 41564589, cu mențiunea „Donație conferință, nume participant”.
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Casa Universitarilor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza-Facultatea de Educație Fizică și Sport și de Psihologie, Strada Toma Cozma, Iași, România,Iasi, Romania
Tickets