Concert obert de Musethica a l'ESMUC

Fri Feb 03 2023 at 06:00 pm to 07:30 pm

Escuela Superior de Música de Cataluña (ESMUC) | Barcelona

Escola Superior de M\u00fasica de Catalunya (ESMUC)
Publisher/HostEscola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)
Concert obert de Musethica a l'ESMUC
Advertisement
Concert final de la tercera edició del projecte Musethica a l'ESMUC. Divendres 03-02-2023. 18 h. Sala 4 Alicia de Larrocha. Gratuït.
About this Event

L’ESMUC col·labora del 30 de gener al 3 de febrer a les noves sessions de la tercera edició de Musethica, amb Jonathan Brown i Erica Wise, professorat de l’escola. A més de les propostes i actuacions a diferents espais de l’àrea metropolitana de Barcelona, el divendres 3 de febrer, la Sala 4 Alicia de Larrocha ESMUC (18:00 h) acull un concert obert amb Kornelia Figielska i Miclen LaiPang, violins; José García i Avri Levitan, viola i Roman Cazal, violoncel. Les sessions Musethica combinen excel·lència musical i el compromís social en forma de concerts socials, assaigs oberts i treball acadèmic.De la mà de Jonathan Brown (viola del Quartet Casals) i Erica Wise (violoncel del Dalia Quartet), tots dos treballen amb els músics participants i el professor Avri Levitan, en la preparació d’un programa format pel Quintet en do major K. 515, de Mozart, i el Quintet en Si bemoll major Op. 87, de Mendelsohn.


Les sessions Musethica presenten concerts diaris matinals de caràcter social que tindran als següents centres: Fundació Finestrelles, Fundació Arrels, Escola Lola Anglada, Residències La Mallola i Félix Llobet, d’Esplugues de Llobregat i la Fundació Servei Solidari).

Més informació, intèrprets i programa.El projecte


Musethica és una organització no-governamental que té entre els seus principals objectius la combinació de la màxima exigència musical amb el compromís social i que té associacions a Alemanya, Israel, Suècia, Saragossa i col·labora amb Àustria, Xina, França, Holanda, Finlàndia, Noruega, Polònia i Lituània. També s’han realitzat més de 2.400 concerts que han comptat amb una audiència de prop de 130.000 persones. Al llarg d’aquests anys, diferent alumnat i projectes musicals de la mateixa ESMUC han participat a Musethica, com ara Laura Peribáñez, Joan Rochet, Keybart Ensemble o el Cosmos Quartet.


L’associació introdueix un nou concepte i enfocament per a la formació superior en la interpretació de música clàssica. A través del programa de Musethica, les i els joves músics seleccionats per la seva excel·lència, tenen l’oportunitat de realitzar concerts amb regularitat com a part del seu programa educatiu. Els concerts es fan en la seva majoria per a audiències que no acudeixen habitualment a les sales de concerts i tenen lloc en diferents llocs de la comunitat local com a hospitals, centres d’educació especial, albergs socials, col·legis, refugis, guarderies, centres psiquiàtrics, presons, centres per a persones amb discapacitat, centres d’immigració, empreses socials o residències d’ancians. Un número relativament petit dels concerts es duu a terme en sales tradicionals. Cada estudiant és tutelat per professorat de prestigi internacional que, a més, d’impartir les classes, participen en els concerts juntament amb els alumnes.


Musethica es crea a la ciutat de Saragossa en 2012 tenint com cofundadors al violista Avri Leviten i la professora Carmen Marcuello. Després de més de 2.400 concerts en 12 països, Musethica ha comprovat els beneficis d’aquest model educatiu en els músics i en la societat. El benefici ha estat mutu: els joves músics milloren considerablement les seves capacitats interpretatives i desenvolupen una nova manera de comprendre la música i el seu rol com a músics professionals en la societat i, al mateix temps, es dona l’oportunitat d’assistir a concerts i de rebre els beneficis de la música a persones que d’una altra manera no tindrien l’oportunitat d’això.


Els joves músics són seleccionats a través d’audicions i entrevistes amb el jurat internacional de Musethica. Ells treballen i estudien el repertori que interpretaran en els concerts juntament amb altres músics de gran prestigi i trajectòria professional, els qui, sovint, toquen amb ells en els concerts.

Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Escuela Superior de Música de Cataluña (ESMUC), 155 Carrer de Padilla, Barcelona, Spain

Tickets

EUR 0.00

Sharing is Caring: