Concert 'een Amsterdamse geschiedenis'

Sat Oct 21 2023 at 08:15 pm to 10:00 pm

Zuiderkerk | Amsterdam

ABG kamerorkest
Publisher/HostABG kamerorkest
Concert 'een Amsterdamse geschiedenis'
Advertisement
Het ABG Kamerorkest speelt dit concert werken van vier Amsterdamse componisten, met dirigent Gijs Kramers en solist Johan van Iersel.
About this Event

Als Amsterdams ensemble brengen we dit keer deze vier bijzondere Amsterdamse componisten onder de aandacht. Werken van Leo Smit, Henriëtte Bosmans, Alphons Diepenbrock en natuurlijk Jan Pieterszoon Sweelinck. Allemaal geboren en getogen Amsterdammers. Behalve Sweelinck dan, die in Deventer geboren werd, maar jong naar Amsterdam verhuisde alwaar hij opgroeide en alweer meer dan 400 jaar in de Oude Kerk begraven ligt. Die mogen we toch met recht óók een Amsterdammer noemen. En de aartsvader van álle Amsterdamse componisten!

Programma:

1619: Het motet Beati Omnes uit de Cantiones Sacrae in een bewerking voor 11 koperblazers

1917: Ouverture De Vogels van Alphons Diepenbrock

1923: Poème voor cello en orkest van Henriëtte Bosmans

1936: Symfonie in C, van Leo Smit

Het ABG Kamerorkest heeft een traditie in het geven van concerten met een thema. De verschillende muzikale werken worden met elkaar verbonden door middel van video of tekst, waardoor de muziek in een bepaald kader wordt geplaatst en de beleving nog intenser is. Als een ‘poëtische documentaire op het podium’. In dit programma wordt er gebruik gemaakt van videoprojecties en tekst, ingesproken door radio 4 presentator Hans Haffmans.

Het concert duurt ongeveer 70 minuten en vindt plaats in de Zuiderkerk. Een ruimte die uitermate geschikt is voor een programma als dit met videoprojectie en belichting én om na afloop van het concert direct een drankje te serveren waarbij ensemble en publiek nog even kunnen nabeschouwen.


Event Photos
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Zuiderkerk, 72 Zuiderkerkhof, Amsterdam, Netherlands

Tickets

EUR 17.50 to EUR 25.00

Sharing is Caring: