Civil ulydighed: hvad er det, og hvad kan det?

Mon Jun 20 2022 at 05:30 pm to 07:00 pm

Studenterhuset | Copenhagen

Studenterr\u00e5det ved KU
Publisher/HostStudenterrådet ved KU
Civil ulydighed: hvad er det, og hvad kan det?
Advertisement
Klimakrisen, coronakrisen, Black Lives Matter, fri abort - civil ulydighed bruges idag af aktivister og bevægelser i Danmark og verden over til at vise deres utilfredshed med samfundets udvikling og politiske beslutninger. Civil ulydighed er omdiskuteret, og holdningerne er ofte stærke, når der skal argumenteres for eller imod brugen af det ????
"Civil ulydighed er det forhold, at en person overtræder loven under henvisning til moralske værdier, som den ulydige sætter over alle borgeres pligt til at følge loven." Sådan lyder definitionen på civil ulydighed ifølge Den Store Danske.
Men hvad betyder civil ulydighed i praksis? Hvilke muligheder og begrænsninger ligger der i brugen af civil ulydighed? Hvad fortæller historien os om civil ulydighed, og hvad er fremtiden for civil ulydighed? ?
Disse spørgsmål og mange flere vil vi bruge denne eftermiddag på at svare på. Og vi har fået en række seje personer til at give forskellige perspektiver på, hvad civil ulydighed har været før i tiden, er idag og kan blive i fremtiden:
- René Karpantschof, historiker og PhD i sociologi med speciale i demokratihistorie og protestbevægelser
- Oskar Kluge, aktiv i Extinction Rebellion
- Jakob Holtermann, Lektor på Center for International Courts med speciale i retsfilosofi
Vi håber på at se en masse til en spændende og nysgerrig diskussion denne eftermiddag ?
Arrangementet er planlagt af Studenterrådet, SIMA og Casus Clima, som alle er en del af det grønne netværk af foreninger på tværs af KU.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Studenterhuset, Købmagergade 52, Copenhagen, Denmark

Sharing is Caring: