Advertisement
Circuit 6 zile Pesteri si Cascade din Apuseni - 1300 Lei Plecare din Bucuresti – Sediu – Platou Universitate – 09.00
Data: 29.05.2025
Pret: 1300 Lei
Rezervari: 0720772011
Grup minim: 30 persoane
Program
Ziua 1 - Bucuresti – Sibiu – Alba Iulia
Cascada Lotrișor se află pe Valea Lotrișorului, în Munții Căpățânii. Ea reprezintă un obiectiv turistic în Parcul Național Cozia. Altitudinea cascadei este între 485 și 515 de metri, deci are o cădere a apei de aproximativ 30 de metri. Este singura cascadă din România care trece printr-un tunel lung de 20 de metri înainte de cădere
Timp liber si cazare in Alba Iulia in Hotel 3* cu mic dejun inclus.
Ziua 2 - Alba - Cascada Clocota - Gorunul lui Horea - Muzeul Aurului – Apuseni
Alba Iulia :
Catedrala Reintregirii Neamului - Din Alba Iulia cu hramul Sfanta Treime, a fost construita cu sprijinul Casei Regale a Romaniei si este cunoscuta si sub numele Catedrala Incoronarii, fiind un monument istoric de importanta nationala, simbol al reintregirii Romaniei si a Unirii.
Cetatea Alba Iulia - Construita in perioada 1715 -1738, Cetatea Alba Carolina trebuia sa fie in centrul stapanirii habsburgice in Transilvania, avand rolul de depozit de armament, dar si garnizoana pentru soldati. Noua fortificatie inglobeaza in zidurile ei piatra si parti din zidurile fortificatiilor anterioare.
Obeliscul Horea, Closca si Crisan - reprezinta un punct major de interes pentru locuitorii din oras, dar si pentru turistii ajunsi in aceste locuri. Este o sculptura ce se afla la intrarea in cetatea Albei, fiind una dintre cele mai remarcabile opere ale sculptorului Ion Negrulea.
Cascada Clocota din stațiunea Geoagiu-Băi se află pe râul cu același nume și este situată în Munții Metaliferi fiind considerată una dintre cele mai frumoase cascade din județul Hunedoara. Are o înălțime de aproximativ 40 de metri și colectează apa termală de la 16 izvoare, ceea ce o face să nu înghețe niciodată.
Muzeul Aurului de la Brad. Colecția mineralogică de aici este unică în Europa. În cursul anilor la Muzeul aurului de la Brad s-a adunat cea mai mare colecție de piese din aur nativ din Europa.
Remarcabile sunt exponatele cu aur nativ, originare din Munții Metaliferi. Printre formele cele mai spectaculoase sunt steagul dacilor, șopârlele din aur și un cristal pentagonal, unic în lume. Colecția are peste 1.300 de exponate din aur găsite în minele din țară și din toată lumea. Niciunul din exponate nu a fost prelucrat de vreun meșter aurar sau bijutier, acesta fiind unul dintre elementele speciale care definesc unicitatea Muzeului.
Panteonul Motilor (Mormantul lui Avram Iancu) si Gorunul lui Horea - un stejar vechi de circa 400 de ani, cu circumferinta de 9 m, aflat la Tebea
Cina si cazare Pensiune 3* in Vartop cu piscina interioara.
Ziua 3 - Arieseni - Pestera Poarta lui Ionele – Pestera Ursilor - Cascada Varciorog – Arieseni
Pestera Ursilor este cea mai importanta atractie turistica din Muntii Apuseni si, se pare, cea mai frumoasa pestera din tara noastra. Interiorul se distinge prin diversitatea formațiunilor de stalactite și stalagmite existente, ca și prin cantitatea impresionantă de urme și fosile ale ursului de cavernă – Ursus spelaeus – care a dispărut în urmă cu 15.000 de ani.
Casa Casa Memorială ”Avram Iancu”, monument de arhitectură populară, este casa natală a lui Avram Iancu (1824-1872) supranumit “Crăișorul Munților”, figură legendară și lider al Revoluției din 1848-1849 în Transilvania.
Pestera Poarta lui Ionele este o pestera amenajata pentru turism, fiind iluminata si dotata cu scari si podete de metal, astfel incat oricine poate cu usurinta sa o viziteze. Pestera Poarta lui Ionele este situata in Parcul Natural Apuseni, in comuna Garda de sus, judetul Alba si este una dintre cele mai importante pesteri din Cheile Ordancusii.
Rezervaţia Dealul cu melci este un unicat geologic, fiind, totodată, unul dintre cele mai spectaculoase puncte fosilifere din Transilvania. Dealul cu melci, din punct de vedere geologic, reprezintă un conglomerat de gresii şi marne în care au fost încrustate zeci de specii de moluşte.
Cascada Pişoaia, cunoscută şi sub numele de Cascada Miresii, este rezervaţie peisagistică şi se întinde pe o suprafaţă destul de mare, respectiv de 2,5 hectare. Rezervaţia peisagistică Cascada Pişoaia se află pe un prag stâncos de calcare cristaline de vârstă paleozoică, încadrată într-o pădure de fag şi arbori izolaţi de răşinoase. Căderea de apă se realizează de la aproximativ 18 m înălţime, cu un front de despletire a firului apei de 25 metri pe abruptul stâncos pe care se scurge. Formaţiunile calcaroase de tip travertinic depuse dea lungul timpului măresc spectaculozitatea zona.
Cina si cazare Pensiune 3* in Vartop cu piscina interioara.
Ziua 4 – Arieseni - Pestera Meziad - Pestera Ghetarul de la Scarisoara – Arieseni
OPTIONAL Deplasare cu microbuze locale (transportul local este contra cost si se va stabili ulterior) pentru vizita :
Peştera Scărişoara sau Gheţarul de la Scărişoara adăposteşte cel mai mare gheţar subteran din România. Se spune că, cea mai veche gheaţă de la baza gheţarului are 4.000 de ani.
Pestera Meziad este una dintre primele pesteri amenajate si mult timp una dintre cele mai lungi pesteri din Romania (4.750 m lungime cu mai multe nivele) fiind situata in pe Valea Meziadului, in Muntilor Padurea Craiului. Aceasta este inclusa in situl de importanta comunitara Defileul Crisului Repede - Padurea Craiului.
Cina si cazare Pensiune 3* in Vartop cu piscina interioara. Daca grupul va fi de minim 40 participanti vom avea si program artistic si Petrecere.
Ziua 5 - Arieseni – Rosia Montana – Cascada Sipote – Sighisoara
Galeriile Romane Roşia Montană , locul cu cea mai veche tradiție în exploatarea metalelor prețioase din Europa. Rosia Montana era cunoscuta sub numele de Alburnus Maior.Peste 100 de kilometri de galerii realizate prin metode miniere tradiţionale se găsesc în subsolul Roşiei Montane, formând un labirint mai vechi ca istoria poporului român. Sistemul de lucrări este atât de complex încât lungimea exactă nu e cunoscută nici în prezent.
Cascada Sipote este reprezentata de o succesiune de cascade desfasurate pe aproximativ 1 km, partea cunoscuta fiind partea inferioara, unde apa paraului se varsa in Aries. Caracteristica principala a cascadei in trepte este patul travertin (depuneri de calcit).
Sighisoara, tur pietonal prin Centrul istoric al orasului Sighisoara, singurul centru locuit din tara noastra care este inscris pe lista Patrimoniului UNESCO.Construita de catre colonistii sasi in secolul al XII-lea pe malul Tarnavei Mari, cetatea este construita pe doua etaje, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii.
Cazare + mic dejun Hotel/Pensiune 3*in Sighisoara.
Ziua 6 - Sighisoara - Lacul de Smarald - Coloanele de Bazalt - Vulcanul stins Racos – Ploiesti – Bucuresti
Vulcanul stins de la Racos, (de la distanta) un peisaj cu totul deosebit: un con de roca rosie, cu un diametru de aproximativ 400 de metri. Vulcanul a inregistrat ultimele activitati acum vreo 10.000 de ani, desi totul in jur pare ca mocneste inca.
Lacul de Smarald, ce are un diametru de 400 metri si o adancime medie de 10 metri. Culoarea de smarald precum si limpezimea lacului ne va indemna sa staruim mai mult in zona. Vom face un tur al lacului si ne vom bucura de privelisti si asupra satului si vailor din zona.
Coloanele de bazalt, coloane prismatice aparute in urma unor eruptii vulcanice. Unele au inaltimi de peste 20 metri si te lasa fascinat de maretia lor si de gandul ca aici au avut loc activitati vulcanice.
In jurul orelor 18-19.00 vom ajunge acasa.
Servicii incluse:
Cazare Hotel/Pensiune 3* cu mic dejun inclus + 3 cine
Transport cu autocar cu aer condiționat
Ghid de turism pe întreaga durată a excursiei
Toate taxele de drum si poduri
Servicii neincluse:
Intrari la Obiective
Alte mese in afara de cele indicate in program
Cheltuieli personale
Copii pana in 12 ani achita 50% din tariful indicat pentru Circuit.
In functie de data achitarii avansului se vor ocupa si locurile in autocar! Locurile vor fi alocate individual incepand cu a doua bancheta.
Conditii de inscriere:
Rezervarea telefonica este valabila 7 zile lucratoare iar in cazul in care nu s-a efectuat plata unui avans locul se va elibera automat.
Pentru rezervare se va achita un avans in valoare de 400 RON prin urmatoarele metode:
Cash/Card ( la sediul nostru pe Bd Elisabeta nr 7-9 – parter, camera 10 – din holul principal in stanga )
Prin Ordin de plata sau depunere la Banca Unicredit in contul nostru in RON: RO49BACX0000001498906000 pentru GUIDED EUROPE TOURS SRL cu mentiunea “APUSENI”
Diferenta de plata se va achita cu minim 30 zile inainte de inceperea excursiei.
NU SE FAC PLATI “LA MASINA” ! Neachitarea integrala a excursiei cu 30 zile inainte de inceperea acesteia se va considera RENUNTARE si locul va fi eliberat.
Conditii de retragere/anulare/modificare
100% daca anularea se face cu mai putin de 30 zile inainte de inceperea excursiei
50% daca anularea se face cu mai putin de 45 zile inainte de inceperea excursiei
30% daca anularea se face cu mai putin de 60 zile inainte de inceperea excursiei
Este permisa schimbarea numelui fara nici o plata suplimentara cu minim 7 zile inainte de inceperea excursiei.
Pentru anulari in cazuri deosebite, urgente medicale etc va recomandam sa incheiati o polita de asigurare storno in agentie sau online.
Conditii generale
Transportul este asigurat cu microbuz/autocar clasificat, destinat transportului de turiști în trafic intern și internațional, clasificarea autocarelor se face de către organele competente. Locurile se ocupa in ordinea achitarii avansului, incepand cu a doua bancheta. Avansul nu este rambursabil in cazul renuntarii la pachetul turistic.
In cazul nerealizarii grupului minim programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic. Turistii pot solicita restituirea integrala a contravalorii pachetului turistic in cazul in care acesta este anulat.
Cazarea se efectueaza in camere duble (matrimoniale sau twin) conform tarifului standard sau in camere single pentru turistii care au solicitat acest serviciu si pentru care au achitat supliment conform celor mentionate in oferta/contract. La solicitarea turistilor, acestia pot fi cazati in camere triple, camere duble cu pat suplimentar sau apartamente, in functie de disponibilitatea unitatilor de cazare. Unitatile de cazare sunt clasificate conform standardelor pentru fiecare tara. Orice modificare si orice solicitare suplimentara fata de pachetul turistic mentionat si detaliat poate genera costuri suplimentare. Distributia camerelor se face de catre receptia unitatii de cazare. Unitatile de cazare vor fi mentionate cu 7 zile inaintea plecarii.
Ghidul de turism insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.
Tarifele pachetelor turistice nu includ urmatoarele: bilete de intrare la obiectivele turistice, taxe foto, taxe video, taxe ghizi locali sau ghidaj interior, taxe muzeograf, taxe de statiune, taxe hoteliere, taxe de oras, alte cheltuieli personale, mese, taxe de aeroport, suplimente camere single, suplimente apartamente. Acestea sunt incluse in pachetul turistic doar daca au fost mentionate la “tariful include”.
Intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda locala sau in euro, acestea pot suferi modificari in functie de sezon si de autoritatile locale sub incidenta carora se afla in administrare.
Agentia de turism nu este raspunzatoare de modificari la urmatoarele: taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe foto, taxe video, taxe ghizi locali, taxe muzeograf, taxe hoteliere, taxe de statiune, taxe de oras, programul obiectivelor turistice schimbat in urma unor evenimente care se desfasoara in cadrul acestora.
In cazul pachetelor turistice cu transport avion, orarul de zbor poate suferi modificari. Agentia de turism nu este raspunzatoare de anularea zborurilor, nici de modificarile orarelor de zbor, dar va veni in sprijinul turistului pentru cea mai buna varianta de rerutare (re-route) conform politicilor companiilor aeriene si reglementarilor in vigoare. Biletele de avion NU sunt transmisibile si nici rambursabile.
Documente necesare calatoriei in afara Romaniei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. In cazul destinatiilor pentru care este necesara viza, se aplica legile in vigoare fiecarui Consulat.Conditiile generale sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie.
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Bulevardul Regina Elisabeta 7-9 Camera 10, Bucharest, Romania