CIRCUIT 4 ZILE – IN INIMA APUSENILOR, TRANSURSOAIA

Thu May 01 2025 at 06:00 am to Sun May 04 2025 at 10:30 pm UTC+03:00

Bulevardul Regina Elisabeta nr. 7-9, Bucureşti Sectorul 3 | Bucharest

Fantour Travel
Publisher/HostFantour Travel
CIRCUIT 4 ZILE \u2013 IN INIMA APUSENILOR, TRANSURSOAIA
Advertisement
Vezi excursie aici: https://fan-tour.ro/excursii/circuit-4-zile-in-inima-apusenilor-transursuaia-si-cascada-valul-miresei/
Program turistic :
Ziua 1 : (489 km) Plecare din București, Piata Universității la ora 6:00 pe ruta București – Valea Oltului – Sibiu-Alba Iulia-Vartop Arieseni
Oprire Sibiu tur pietonal (vedere exterioara) Piata Mare, Piata Mica, Podul Mincinosilor, Catedrala Mitropolitana, timp liber pentru masa de pranz.Sibiul este un important centru urban cultural, istoric, economic și ecleziastic din sudul Transilvaniei și din România .Orașul a fost capitală a Principatului Transilvaniei între anii 1692–1791 și 1849–1865. A cunoscut în ultimii ani o renaștere economică și culturală semnificativă. Sibiul este în prezent unul din orașele cu cel mai mare nivel de investiții străine din România. În anul 2007, Sibiu a devenit Capitala Culturală Europeană, împreună cu orașul Luxemburg (atunci a doua oară cu acest statut), capitala Marelui Ducat de Luxemburg (zonă din care au provenit, parțial, primele valuri de coloniști sași din Transilvania începând cu jumătatea secolului al XII-lea în timpul domniei regelui maghiar Géza al II-lea).
Cazare cu cina la Hotel Cristalin 3*/Aries 3* in Vartop, Arieseni.
Ziua 2 : (200km)
Mic dejun;
Peștera Meziad este o peșteră mare, fiind una dintre primele peșteri amenajate și mult timp una dintre cele mai lungi peșteri din România (4.750 m lungime cu mai multe nivele) fiind situată în județul Bihor pe Valea Meziadului în regiunea sud estică a Munților Pădurea Craiului și zona de vest a Munților Apuseni. Declarată monument al naturii, o rezervație speologică, peștera a fost cercetată intens. În 1921 a fost vizitată de o echipă de geologi având în frunte pe renumitul speolog român Emil Racoviță. Peștera Meziad a fost reamenajată în 1972 și deschisă turismului. Aceasta este inclusă în situl de importanță comunitară Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului.
Peștera Farcu (monument al naturii) este o arie protejată de interes național, situată în județul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Roșia.
Rezervația naturală declarată monument al naturii, cunoscută și sub denumirea de „Peștera cu Cristale”, aflată în Munții Pădurea Craiului, are o suprafață de 0,10 ha, și reprezintă un gol subteran cu o lungime de 265 m, având o cavitatea acoperită cu minerale cristalizate de calcit.
Peștera Urșilor a fost descoperită în 1975, cu ocazia unei dinamitări executate la cariera de marmură din zonă. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Munților Apuseni, ea aflându-se în județul Bihor, în imediata apropiere a localității Chișcău, comuna Pietroasa, la o altitudine de 482 m.
Cazare și cină la Hotel Cristalin 3*/Aries 3* in Vartop, Arieseni.
Ziua 3: (230 km)
Mic dejun
In drum spre Cascada Valul Miresei vom traversa Transursoaia Drumul Motilor.
Transursoaia este un drum situat la granița dintre județele Alba și Cluj, străbătând o zonă pitorească din inima Țării Moților. Această șosea îngustă șerpuiește printre munți pe o distanță de aproximativ 80 de kilometri, oferind călătorilor o priveliște spectaculoasă.
Drumul ajunge la o altitudine de 1300 de metri, începând din satul Albac și terminând în Huedin. Cu pante abrupte și numeroase serpentine, traseul este comparat adesea cu Transalpina, fiind o provocare pentru șoferi. Peisajul montan poate fi admirat din locurile de parcare special amenajate de-a lungul traseului.
Scurta oprire la Lacul Belis – Fîntanele.
Lacul Beliș-Fântânele este un lac artificial de acumulare din Munții Gilăului, județul Cluj.
A fost amenajat în perioada 1970-1974 cu scop hidroenergetic, pe cursul râului Someșul Cald. Are o suprafață de 9,8 kmp și o lungime de 13 km, fiind situat la o altitudine de 990 m. Pe malul lacului se află stațiunea turistică Beliș-Fântânele.
Lacul Beliș-Fântânele este situat în vestul județului Cluj, în partea nordică a munților Apuseni, la confluența dintre munții Gilăului (est), munții Vlădeasa (vest) și Muntele Mare (sud).
În perioada 1970-1974 locuitorii vechii comune Beliș au fost nevoiți să se strămute pe actualul amplasament al satului. Cătune, precum Milioan, Pleș, Dădești, Bolojești sau Giurcuța de Jos, sunt acum de domeniul amintirii și doar în verile foarte secetoase, când nivelul apei lacului scade foarte mult, se pot vedea ruinele caselor abandonate de moți, cele mai celebre fiind ruinele fostei biserici din Giurcuța de Jos.
Ne continuam drumul spre Cascada Valul Miresei de pe Valea Stanciului din Comuna Răchitele.
Este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Căderea de apă este de peste 30 m. Pe timp de iarnă peretele stâncos îngheață, fiind un excelent loc de escaladă pe gheață pentru cei pasionați de acest sport.
O legendă veche amintește că numele cascadei vine de la faptul că demult o mireasă ar fi căzut de pe stâncile abrupte din zona unde este cascada, iar voalul ei a rămas agățat pe stânci. Acolo, nuntașii s-au oprit și au început să plângă, astfel formându-se cascada.
În realitate, numele s-ar putea atribui formei cascadei care seamăna cu un voal
Cazare și cină la Hotel Cristalin 3*/Aries 3* in Vartop, Arieseni.
Ziua 4:(489 km)
Mic dejun;
In drum spre casa vom face o scurta oprire la Alba Iulia unde vom vizita Catedrala Incoronarii. Orașul a fost între anii 1541 și 1711 reședința principilor Transilvaniei și astfel capitala politică a Principatului Transilvaniei. Între 1595–1596, sub Sigismund Báthory, respectiv între 1600–1601, sub Mihai Viteazul, a fost reședința conducătorului politic al Moldovei, Transilvaniei și Țării Românești, aflate în uniune personală. La 1 decembrie1918 a fost locul de desfășurare a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, care a legitimat popular unirea Transilvaniei și a Banatului cu Regatul României. În anul 1922 a avut loc la Alba Iulia ceremonia oficială de încoronare a regelui României Mari, Ferdinand I și consoartei regale Maria, moment care a consfințit importanța simbolică a orașului, datorită rolului său de capitală istorică.
Catedrala Încoronării din Alba Iulia, cu hramul Sfânta Treime, a fost construită cu sprijinul Casei Regale a României, după planurile arhitectului Victor Ștefănescu. Lucrările au fost începute la 28 martie 1921 și au fost finalizate la mijlocul lunii septembrie 1922, la 8 octombrie având loc sfințirea și primirea hramului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, în memoria primului întregitor al românilor și patron al evenimentului.
Plecam catre casa, sosire estimativa in functie de trafic jurul orei 22.
Pretul include:
transport cu autocar clasificat
3 nopti cazare cu mic dejun si cina la Hotel Cristalin 3*/Aries 3* in Vartop Arieseni.
ghid de turism atestat.

Pretul nu include:
intrarile la obiectivele turistice – au caracter orientativ (Pestera Meziad adult 37 lei/pers, 25 lei/copil, Pestera Farcu 37 lei/pers, 25 lei/copil, Pestera Ursilor 40 lei/ adult/ copil)
cheltuieli personale;
locuri preferentiale in autocar 50 lei/pers primele 3 banchete;
alte taxe de vizitare, ghizi locali;
cheltuieli personale
Avans minim 35% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.
Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking).
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
Supliment camera single: 350 lei/pers.
Grup minim: 30 persoane. In cazul nerealizarii grupului minim ne rezervam dreptul de a anula plecarea, cu posibilitatea inscrierii la un program similar.
Tarife copii:
Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet (948 lei).
Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (1239 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.
Acte necesare: carte de identitate.
Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Bulevardul Regina Elisabeta nr. 7-9, Bucureşti Sectorul 3, Bulevardul Regina Elisabeta 7, București, România,Bucharest, Romania

Discover more events by tags:

Sports in Bucharest

Sharing is Caring:

More Events in Bucharest

SEARA GRECEASCA
Thu May 01 2025 at 12:00 am SEARA GRECEASCA

Bulevardul Ion Mihalache Nr 128 P, București

Sezonul 2025
Thu May 01 2025 at 10:00 am Sezonul 2025

Bucureşti Sectorul 6, Bucureşti

CIRCUIT 3 ZILE CASTELE SI CETATI DIN CLUJUL MEDIEVAL
Fri May 02 2025 at 06:00 am CIRCUIT 3 ZILE CASTELE SI CETATI DIN CLUJUL MEDIEVAL

Cistour Agency

Russell Howard Live in Bucharest
Mon May 05 2025 at 08:00 pm Russell Howard Live in Bucharest

Sala Luceafarul

CIRCUIT ISTANBUL SENIORI TRAVEL 3 NOPTI
Wed May 07 2025 at 08:30 pm CIRCUIT ISTANBUL SENIORI TRAVEL 3 NOPTI

Cistour Agency

Conferin\u021ba de Brain Map \u0219i neuromodulare
Fri May 09 2025 at 12:00 am Conferința de Brain Map și neuromodulare

Puțul de Piatră 1, București

Bucharest is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Bucharest Events