Cinecitta Live!

Wed May 25 2022 at 08:00 pm

Cinecitta Films en meer | Tilburg

Cinecitta Films en meer
Publisher/HostCinecitta Films en meer
Cinecitta Live!
Advertisement
Cinecitta Live zit bomvol actuele onderwerpen op het gebied van film, kunst, wetenschap en muziek. Nieuwsgierig? Kom kijken!
De volgende editie is op woensdag 25 mei om 20 uur! Lonne Gosling en Jan Zobel zullen deze editie presenteren.

?????? ??????
Het minicollege wordt gegeven door kunsthistorica Ingrid Luycks. Wie De Stijl zegt denkt aan Mondriaan, Rietveld of Van Doesburg. De naam Antony Kok, medeoprichter van de kunstbeweging, is relatief onbekend gebleven. Als boezemvriend en klankbord tot aan Van Doesburgs vroegtijdige dood in 1931 was hij van grote betekenis voor De Stijl maar ook voor de dadabeweging én, als inwoner van Tilburg, de verbindende schakel tussen deze kunststromingen en de stad.
We gaan horen wat de achtergronden waren van De Stijl en waarom die beweging juist ontstond na de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. En natuurlijk willen we weten hoe belangrijk `Tilburg’ was voor die nieuwe stroming in de kunst, literatuur en design. En tenslotte de vraag: zijn er paralellen met deze tijd?

????????? ??????
Miotto (1979) ontwikkelde zich van jongen van de straat tot opvallende danser en choreograaf. In 2019 ontving hij de Gieskes-Strijbis prijs, de belangrijkste Nederlandse podiumprijs. Hij is op dit moment een van de interessantste Europese choreografen en we zijn nieuwsgierig naar zijn project met jongeren die te kampen hebben met isolement of een stigma. Bijvoorbeeld ex-gedetineerden en Somalische jongeren.

??????? ?????? ????????
Begin juni zal de film Falling For Figaro te zien zijn bij Cinecitta. Falling For Figaro gaat over de succesvolle Millie die haar goedbetaalde baan opgeeft om haar droom na te jagen om operazangeres te worden, maar hoe verloopt het pad van een operazangeres in Nederland?
Wat moet daarvoor worden gelaten, wat zijn de opofferingen, de mooie momenten en overwinningen? Daarover wordt gesproken met de Brabantse operazangeres Deirdre Judith Angenent. Ook zal Deirdre Judith Angenent, tijdens Cinecitta Live, een mini-optreden geven.

????? ???????
Bibouda (1992) is schrijfster en weet op het podium door je hart te snijden. Houda zet zich in voor sociaal-maatschappelijke zaken, is een anti-racisme actiegroep genaamd For Our Community in Tilburg gestart en organiseert Safe Space events. De afgelopen twee jaar was zij coördinator bij Poetry Circle Nowhere en bij The Stage.

???????? ????????? ????
Deze editie zal de muziek worden ingevuld door Floor Elman (vocalist), Guus Van Den Heuvel (toetsenist), Levi Verheijen (bas), Gert-Jan Zegel (drums) en Joris Kuijs (gitaar).
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Cinecitta Films en meer, Willem II straat 29, Tilburg, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: