Chariots of fire (1981) - 40 år! På 16mm på Kulturhuset med Oslo FilmrullKlubb

Wed Sep 15 2021 at 07:00 pm to 10:00 pm

Kulturhuset | Oslo

Kulturhuset
Publisher/HostKulturhuset
Chariots of fire (1981) - 40 \u00e5r! P\u00e5 16mm p\u00e5 Kulturhuset med Oslo FilmrullKlubb Alle er velkomne og du melder deg inn på stedet (100,- per halvår). Du trenger ikke billett, men kan reservere plass ved å sende e-post til [email protected] # Se mer info. om medlemskap og covid19 nederst # Støtt oss på spleis.no/ofk-h21
------------------------------------------------
OL i Tokyo er akkurat over. Samtidig er det 40 år siden denne perlen av en film om to veldig forskjellige britiske menns reise til OL i Paris i 1924 kom ut og ble belønnet med Oscar for beste film!
Som ethvert britisk epos starter vi med slutten, begravelsen i 1978, og det er umulig å unngå å trekke parallellen til Lawrence of Arabia (1962), før vi raskt blir tatt langt tilbake, til en tid hvor en fortsatt snakket om "Det britiske imperiet", og to unge menn fra svært forskjellig bakgrunn treffes for første gang når de begynner på college. Kun få timer senere møtes de for aller første gang til kappløp, i gårdsrommet på og foran hele det ærverdige colleget. Første gangen blir på ingen måte den siste, og dette er starten på en lang reise og et langt vennskap.
Chariots of fire (1981) handler om så mye, om identitet, religion, idrett, historie, og ikke minst stolthet. Alt er gjort mesterlig, og filmen er spekket med store navn som Ben Cross, Ian Charleson, Nigel Havers, Ian Holm og John Gielgud, flankert av det ikoniske soundtracket ved Vangelis.
Vi håper du vil være med oss på denne reisen tilbake i tid på ekte film, med en 16mm-kopi som ser sjeldent flott ut. Vel møtt!
------------------------------------------------
Arrangementet blir i Laben i tredje etage på Kulturhuset, som for anledningen blir en avgrenset arrangementssone, og vi takker Kulturhuset på det varmeste for å ha latt oss få komme enda en gang.
Korona-krisen er forøvrig ikke over, selv om samfunnet heldigvis begynner å åpne seg, og både vi og Kulturhuset forsøker å ta alle forhåndsregler vi kan. Derfor oppfordres publikum på det sterkeste til å gjøre det samme (se mer info. nederst).
NB! Maks 50 gjester.
Dørene åpner kl. 1800.
Filmen starter litt etter kl. 1900.
------------------------------------------------
Om Oslo FilmrullKlubb
Vi er en filmklubb underlagt Norsk FilmKlubbforbund (NFK). Klubben ble stiftet i mai 2016 og har som formål å fremheve den analoge film- og kinokulturen i en tid hvor det digitale har fått en total dominans. Det er vår oppfatning at å se film analogt gir en rikere opplevelse enn digitalt, samt at analog kino representerer verneverdig kulturhistorie av høyeste bevaringsverdi. Gjennom vårt arbeid ønsker vi å sette fokus på dette tema og å vise frem den verdifulle kulturarven som har vært vårt land til del i 100 år. Vi ønsker å bevare muligheten for å kunne få oppleve den autentiske kinoopplevelsen, som etter vår oppfatning innebærer det å se på FILM.
Vi har per tidspunkt ikke noe permanent visningssted, men driver en ambulerende virksomhet i Oslo og omegn. Innspill til nye visningssteder mottas med takk. På sikt har vi et håp om at det skal kunne opprettes et nytt permanent visningssted for analog film et sted i Oslo.

Om medlemskap/billetter
Det tas ikke inngangspenger eller selges billetter til våre visninger, men for å delta må en melde seg inn i klubben, som inkluderer medlemskontingent til NFK, noe vi er pålagt at alle deltakere skal ha for å drive lovlig. Pris for medlemskap i Oslo FilmrullKlubb er 100 kroner per halvår og kjøpes på stedet i anledning visningen. Vi tar kontanter og vipps.

Om covid19
-Det vil være antibac og informasjon om smittevern godt tilgjengelig i hele lokalet.
-Alle må følge 1-meteren.
-Bestilling fra bar er kun på nett via qr-kode (informasjon om dette er lett tilgjengelig der).
-Maks på arrangementet er nå 50 personer.
-Alle deltakere settes opp på listen for eventuell senere smittesporing. Dette gjøres nå digitalt via http://imhere.no/
-Se mer info. på https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

Event Venue & Nearby Stays

Kulturhuset, Youngs gate 6, Oslo, Norway

Discover more events by tags:

Entertainment in Oslo

Sharing is Caring: