CCCB-Projecte Nüwa: Com s’habita a Mart?

Tue Jun 15 2021 at 06:30 pm to 09:30 pm

CCCB | Barcelona

Publisher/HostCCCB
Projecte Nüwa: Com s’habita a Mart?
Guillem Anglada-Escudé i Alfredo Muñoz
About this Event

Com seria una ciutat a Mart? Com evolucionaria la població urbana? Guillem Anglada-Escudé i Alfredo Muñoz ens presenten Nüwa, un projecte de ciutat sostenible d’un milió d’habitants a Mart, i analitzen com s’ha pensat el disseny arquitectònic i urbanístic d’aquesta ciutat per adaptar-se a les característiques del planeta vermell.

Nüwa és una ciutat dissenyada per l’equip internacional SONet, format per professionals de diferents disciplines de la UPC, la UB, l’IEEC (entre moltes altres institucions internacionals). És un extens projecte que ha quedat entre les deu propostes finalistes del certamen internacional Mars City State Design de la Mars Society.

La forma de vida a la ciutat de Nüwa està estretament associada a la seva configuració urbana, amb una proposta altament escalable i amb espais creats dins del vessant d’un dels grans penya-segats de Mart. Nüwa està dissenyada com una ciutat vertical, inserida dins de la roca, protegida de la radiació i exposada a la llum solar indirectament. Aquesta configuració facilita la creació d’una forta identitat per als seus habitants i la construcció de vincles emocionals. És una proposta que entén l’urbanisme i la mobilitat com a eines a favor de les relacions humanes.

Nüwa: Una ciutat a Mart

Nüwa no és un exercici de ciència-ficció, sinó que ha estat definit a través d’un procés de treball d’iteració per plantejar solucions creïbles i solvents a la idea d’habitar a Mart. Inclou aspectes científics, d’enginyeria, arquitectònics, econòmics i socials, que analitzarem en un cicle de tres sessions: «Com s’habita a Mart?» (15 de juny, amb Guillem Anglada-Escudé i Alfredo Muñoz), «Com se sobreviu a Mart?» (22 de juny, amb Miquel Sureda i Gisela Detrell) i «Quin és el retorn tecnològic de l’exploració a Mart per a la Terra?» (29 de juny, amb Ignasi Casanova i Owen Hughes).

Alfredo Muñoz

Arquitecte fundador d’ABIBOO Studio, equip de disseny que ha dirigit l’arquitectura i la planificació urbana del projecte Nüwa.

Muñoz també és membre fundador de SONet, una comunitat dedicada als assentaments sostenibles en altres mons. També és membre del Comitè Tècnic d’Arquitectura Espacial de l’American Institute of Aeronautics and Astronautics.

Muñoz ha estat considerat entre els 40 arquitectes europeus més importants de menys de 40 anys i el més jove entre els arquitectes espanyols més influents. També ha estat seleccionat per Amics d’Europa entre els líders europeus més joves.

Establert als Estats Units, ha estat docent a la Universitat de Columbia, Upenn, la Universitat Europea i Tongji, entre d’altres. El seu treball ha aparegut en mitjans com The New York Times, Forbes, CNN, BBC Science Focus, Business Insider, Condé Nast Traveler, Wallpaper *, Harper’s Bazaar i Domus, entre molts d’altres.


Event Venue & Nearby Stays

CCCB, 5 Carrer de Montalegre, Barcelona, Spain

Tickets

Sharing is Caring: