CCCB-Projecció de Camille & Ulysse, de Diana Toucedo

Sat Jun 12 2021 at 12:00 pm to 09:00 pm

CCCB | Barcelona

Publisher/HostCCCB
Les filòsofes Vinciane Despret i Donna Haraway uneixen les seves veus en aquesta peça audiovisual de la cineasta Diana Toucedo.
About this Event

Projecció de Camille & Ulysse, de Diana Toucedo

Les filòsofes Vinciane Despret i Donna Haraway uneixen les seves veus en aquesta peça audiovisual de la cineasta Diana Toucedo, basada en dues de les seves faules, “Les històries de Camille” de Haraway i l’Autobiographie d’un poulpe, de Despret.

En un futur indeterminat, Camille i Ulysse relaten les històries entrellaçades de les primeres generacions de les seves comunitats d’humans i no-humans, les comunitats del compost. Camille s’associa simbiòticament amb papallones monarques, les rutes migratòries i hàbitats de les quals als Estats Units, Mèxic i Canadà estan en perill. Ulysse, com tots els Ulysses de la comunitat, experimenta amb la possibilitat de viure en la presència dels pops ja extingits, aprenent-ne els gestos, el llenguatge i les formes de sensibilitat summament particulars.

Filmada com un conte oral i una correspondència entre els dos narradors i les seves faules, la pel·lícula segueix les formes de viure i de morir de les comunitats en un planeta malmès així com el domini cada vegada més gran d’aquestes comunitats en un nou camp científic, la terolingüística, o l’estudi dels llenguatges animals. Els narradors, en sintonia amb els seus companys simbiòtics, es tornen cada més sensibles a les possibilitats de creixement dels éssers tentaculars i metamòrfics.

Aquesta trobada va ser gravada per la cineasta Diana Toucedo, l’obra anterior de la qual inclou l’enigmàtica Trinta lumes (2017). Amb una mirada sensible als misteris del món natural, a les fronteres difuses entre el que es coneix i el que s’intueix, Toucedo acompanya Haraway i Despret en la construcció d’aquest viatge narratiu compost de múltiples línies entrecreuades, un joc del cordill en el qual la ficció especulativa i l’assaig experimental es fusionen com simbionts.

Aquesta peça, d’una durada de 46 minuts i coproduïda pel CCCB i el Centre Georges Pompidou amb la col·laboració de Fabbula, ha estat especialment encarregada per a l’exposició “Ciència Fricció” i es podrà veure, en aquestes dues sessions especials, fora de la sala expositiva i en motiu de la conversa entre Donna Haraway i Vinciane Despret que tindrà lloc el mateix 12 de juny al CCCB en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència 2021.


Event Venue & Nearby Stays

CCCB, 5 Carrer de Montalegre, Barcelona, Spain

Tickets

Sharing is Caring: