CCCB- Dins del cervell- «Paprika» de Satoshi Kon

Thu Oct 27 2022 at 06:00 pm to 09:00 pm

Teatre del CCCB | Barcelona

CCCB
Publisher/HostCCCB
CCCB- Dins del cervell- \u00abPaprika\u00bb de Satoshi Kon
Advertisement
Projecció i xerrada en el marc de l’exposició «Cervell(s)».
About this Event

CATALÀ

Dins del cervell. Cicle de cinema en el marc de l’exposició «Cervell(s)»

Organitza CCCB & Brain Film Fest

El cervell humà ha estat una prolífica font d'inspiració per al cinema, que ha realitzat incursions en la ment humana, arribant a plantejar qüestions que, encara ara, els científics continuen investigant. Aquest cicle és una petitíssima mostra que recorre temes tan fonamentals per a la nostra existència com les possibilitats de la manipulació mental, el poder dels somnis, els efectes de la memòria i els límits en la intel·ligència artificial.

Totes les projeccions del cicle aniran acompanyades per conferències d'experts professionals a partir dels temes que plantegen les pel·lícules.

«Paprika» de Satoshi Kon

Projecció i xerrada en el marc de l’exposició «Cervell(s)»

27 octubre 2022


La psiquiatra Atsuko Chiba forma part d’un equip d’investigadors que poden entrar als somnis dels seus pacients a través d'un dispositiu que han creat. Es produeix el robatori d'un d’aquests aparells i algú el comença a utilitzar per destruir la ment dels seus creadors. L’alter ego de la doctora Chiba, la Paprika, s’ha d’introduir dins dels somnis dels seus companys per esbrinar qui es troba darrere del robatori.


Paprika, detective de los sueños, Satoshi Kon, 2006, Japó, 90’, VOSC


El film és una adaptació a l’anime de la novel·la de Yasutaka Tsutsui, també anomenada Paprika. L’últim dels pocs –però brillants– films que Satoshi Kon va fer al llarg de la seva vida. Tot i la seva escassa filmografia, el director és considerat un dels grans referents de la història de l’animació per l’originalitat i radicalitat de les seves obres.


En el cas de Paprika, tant la trama, que connecta el món dels somnis i el món del cinema, com l’extravagant proposta visual, mostren la singularitat de la seva obra. Una obra que no ha passat desapercebuda dins de la indústria de Hollywood i ha influenciat grans directors a l’hora de crear noves històries. És el cas d’Origen (2010), el conegut film de Christopher Nolan, que segons paraules del director, té com a influència directa Paprika, formalment i temàticament.


Després de la projecció hi haurà una xerrada oberta al públic a càrrec d’Alex Iranzo (neuròleg de la Unitat Multidisciplinària de Trastorns del Somni de l'Institut Clínic de Neurociències ICN).Informació pràctica:

Preu: Entrada gratuïta amb reserva prèvia.

Ubicació: Teatre del CCCB. (Plaça de Joan Coromines s/n)

Idioma: VOSC


CASTELLANO

Dentro del cerebro. Ciclo de cine en el marco de la exposición «Cerebro(s)»

Organiza CCCB & Brain Film Fest

El cerebro humano ha sido una prolífica fuente de inspiración para el cine, que ha realizado incursiones en la mente humana, llegando a plantear cuestiones que, aún ahora, los científicos continúan investigando. Este ciclo es una pequeñísima muestra que recorre temas tan fundamentales para nuestra existencia como las posibilidades de la manipulación mental, el poder de los sueños, los efectos de la memoria y los límites en la inteligencia artificial.


Todas las proyecciones del ciclo irán acompañadas por conferencias de expertos profesionales a partir de los temas que las películas plantean.

«Paprika» de Satoshi Kon

Proyección y charla en el marco de la exposición «Cerebro(s)»

27 octubre 2022


La psiquiatra Atsuko Chiba forma parte de un equipo de investigadores que logran entrar en los sueños de sus pacientes a través de un dispositivo que han creado para tal efecto. Se produce el robo de uno de estos aparatos y alguien lo empieza a usar para destruir la mente de sus creadores. El alter ego de la doctora Chiba, Paprika, se tiene que introducir dentro de los sueños de sus colegas para descubrir quién está detrás del robo.


Paprika, detective de los sueños, Satoshi Kon, 2006, Japón, 90’, VOSC


La película es una adaptación al anime de la novela de Yasutaka Tsutsui, también llamada Paprika. La última de las pocas –pero brillantes– películas que Satoshi Kon realizó a lo largo de su vida. A pesar de su escasa filmografía, el director es considerado uno de los grandes referentes de la historia de la animación por la originalidad y radicalidad de sus obras.


En el caso de Paprika, tanto la trama, que conecta el mundo de los sueños y el mundo del cine, como la extravagante propuesta visual, muestran la singularidad de su obra. Una obra que no ha pasado desapercibida dentro de la industria de Hollywood y ha influido a grandes directores a la hora de crear nuevas historias. Es el caso de Origen (2010), la conocida película de Christopher Nolan, que según las propias palabras del director, tiene como influencia directa a Paprika, formalmente y temáticamente.


Después de la proyección habrá una charla abierta al público a cargo de Alex Iranzo (neurólogo de la Unidad Multidisciplinaria de Trastornos del Sueño del Institut Clínic de Neurociències ICN).Información Práctica:

Precio: Entrada gratuita con reserva previa.

Ubicación: Teatro del CCCB (Plaza de Joan Coromines s/n)

Idioma: VOSC


ENGLISH

Inside the brain. Film cycle as part of the exhibition “Brain(s)”

Organised by CCCB & Brain Film Fest

The human brain has long been a prolific source of inspiration for cinema, which has made forays into the human mind and raised questions that scientists are still investigating today. This cycle provides a very small sample of such films, tackling subjects as fundamental to our existence as the possibilities of manipulating the mind, the power of dreams, the effects of memory and the limits of artificial intelligence.


All the cycle's screenings will be accompanied by talks, given by expert professionals and based on the issues raised by the films.


Paprika by Satoshi Kon

Screening and talk as part of the exhibition “Brain(s)”

27 October 2022


Psychiatrist Atsuko Chiba forms part of a team of researchers who've created a device through which they can enter the dreams of their patients. When one of these devices is stolen, someone begins to use it to destroy the minds of its creators. Dr. Chiba's alter ego, Paprika, has to enter her colleagues' dreams to find out who's behind this theft.


Paprika, Satoshi Kon, 2006, Japan, 90', Subtitled in Catalan


The film is an anime adaptation of the novel of the same name by Yasutaka Tsutsui. This is the last of the few - but brilliant - films made by Satoshi Kon during his lifetime. Despite his scant filmography, the director is seen as a great in the history of animation because of the originality and radical nature of his work.


In the case of Paprika, both the plot, which connects the world of dreams and the world of cinema, and the extravagant visual treatment demonstrate the singularity of Kon's work. His films have not gone unnoticed in Hollywood, with famous directors being greatly influenced by some of his works when creating new stories. This is the case of Inception (2010), the well-known film by Christopher Nolan which, as he himself has stated, was directly influenced by Paprika, both formally and thematically.


After the screening there will be a talk, open to the public, by Alex Iranzo (neurologist at the Multidisciplinary Unit of Sleep Disorders of the Hospital Cliníc Neurosciences Institute).


VENUE: CCCB's Theatre (Joan Coromines Square)

LANGUAGE: Subtitled in Catalan


Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Teatre del CCCB, Plaça Joan Coromines s/n, Barcelona, Spain

Tickets

EUR 0.00

Sharing is Caring: