Advertisement
𝐂𝐚𝐫𝐚𝐜𝐚𝐭𝐢𝐭̦𝐚 este o introducere în dinamica familiei contemporane, privite prin ochii unui adolescent prins în spațiul însingurat dintre divorțul părinților, neglijența autorităților, lipsa de comunicare și descoperirea substanțelor interzise ca refugiu. Într-o radiografie lucidă a ce înseamnă să fii un tânăr în plină formare într-o societate aflată în criză, 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐩𝐚𝐧𝐭𝐚 𝐚𝐥𝐮𝐧𝐞𝐜𝐨𝐚𝐬𝐚̆ 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥 𝐨𝐛𝐢𝐬̦𝐧𝐮𝐢𝐭 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥-𝐩𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚̆, atât pentru părinți, cât și pentru școală și prieteni – cu toată poezia și emoția aferente vârstei.Adevărul dur al stadiului în care se află comunicarea pe coordonatele părinți-copii-profesori, dar și consecințele bullying-ului și ale influențelor negative sunt tratate în 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐜𝐚𝐭𝐢𝐭̦𝐚, pornind de la povestea lui David, un adolescent care provine dintr-o familie înstărită, dar dezbinată.
Cum se răsfrâng toate acestea asupra unui puști în formare? Care sunt pericolele care le respiră în ceafă tinerilor din ziua de astăzi? Cum poate o joacă de copil să se transforme într-o tragedie modernă?
⭐/⭐
“Caracatița, o producție cu care Catinca Drăgănescu marchează un nou teritoriu în Teatrul Masca la conducerea căruia se află de câteva luni, este un spectacol ale cărui text și regie le semnează, e un spectacol puternic, despre familia contemporană, aproape în toate cazurile disfuncțională, despre pericolele adolescenței, despre iubire și neiubire, despre parenting modern, educație și greșelile unei noi generații care nu știe cum să gestioneze viața, sensul, banii, libertatea…„Caracatița” este, cu siguranță, genul de spectacol pe care orice adolescent l-ar gusta, pentru că își va recunoaște acolo frânturi mai mari sau mai mici din propria realitate. (Monica Andronescu în Ziarul Metropolis, „Cinci spectacole pentru publicul tânăr”)
„Caracatița nu scuză, nici nu acuză. În schimb, pune carnea pe copii de bani gata cu tendințe sinucigașe, pe relații adolescentine soldate în avort, pe rețetele psihiatrice care estompează temporar absența unui părinte, pe iubitele mult mai tinere sau pe mame pentru care copiii și afacerile sunt echivalente („Dacă-i scapi din ochi, îți scapă din mână”). De la copilăria în care polițiștii sunt tratați cu mită și până în pragul bacalaureatului care primează în interesele tatălui, în favoarea unei dependențe deja evidente („Faci ce vrei, mie îmi iei bacul”), spectacolul propune, pe o pantă descendentă a subtilității, o cădere în exces văzută în întregime din unghiul subiectiv al lui David (Dragoș Stoica), copilul-problemă.” (Adda Mihăescu în Happ.ro, „Caracatița” sau generația trauma bond)
🐙
𝐂𝐚𝐫𝐚𝐜𝐚𝐭𝐢𝐭̦𝐚
de 𝐂𝐚𝐭𝐢𝐧𝐜𝐚 𝐃𝐫𝐚̆𝐠𝐚̆𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮
Concept și regie: 𝐂𝐚𝐭𝐢𝐧𝐜𝐚 𝐃𝐫𝐚̆𝐠𝐚̆𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮
Dramaturgie: 𝐌𝐚𝐫𝐚 𝐂𝐚̆𝐫𝐮𝐭̦𝐚𝐬̦𝐮 și 𝐂𝐚𝐭𝐢𝐧𝐜𝐚 𝐃𝐫𝐚̆𝐠𝐚̆𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮
Muzică și sound design: 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐃𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮 și 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐑𝐚𝐢𝐜𝐮
Scenografie: 𝐑𝐮𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐚 𝐏𝐫𝐞𝐝𝐚
Lighting design: 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐈𝐠𝐧𝐚𝐭
Cu: 𝐕𝐨𝐢𝐜𝐮 𝐀𝐚𝐧𝐢𝐭̦𝐞𝐢, 𝐌𝐚𝐫𝐚 𝐁𝐮𝐠𝐚𝐫𝐢𝐧, 𝐌𝐚𝐫𝐚 𝐂𝐚̆𝐫𝐮𝐭̦𝐚𝐬̦𝐮, 𝐂𝐨𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐌𝐨𝐢𝐬𝐞, 𝐕𝐥𝐚𝐝𝐢𝐦𝐢𝐫 𝐏𝐮𝐫𝐝𝐞𝐥, 𝐃𝐫𝐚𝐠𝐨𝐬̦ 𝐒𝐭𝐨𝐢𝐜𝐚
📅 Sâmbătă, 30 noiembrie, de la 19:00
📍 Sala Mare, Teatrul Masca (Bd. Uverturii nr. 14)
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Teatrul Masca, Bulevardul Uverturii 14, 060943 București, România,Bucharest, Romania
Tickets