Bokprat! Joke J. Hermsen med "Snu tidevannet"

Tue Sep 26 2023 at 04:00 pm

Tronsmo Bokhandel | Oslo

Tronsmo Bokhandel
Publisher/HostTronsmo Bokhandel
Bokprat! Joke J. Hermsen med "Snu tidevannet"
Advertisement
Tirsdag 26. september kommer den nederlandske filosofen Joke J. Hermsen til Tronsmo for å snakke om sin siste bok "Snu tidevannet", om Rosa Luxemburgs og Hannah Arendts liv og arbeid, deres kritikk av forbrukersamfunnet og dets manglende politiske deltakelse.
OM BOKA
Den tyske revolusjonære tenkeren og politikeren Rosa Luxemburg (1871-1919) og den tyske filosofen Hannah Arendt (1906-1975) skydde ikke konflikter i kampen for å forandre verden og gjøre samfunnet til et mer solidarisk sted. De var begge overbevist om at grunnleggende forandringer både er mulige og nødvendige. Den nederlandske filosofen Joke J. Hermsen viser at disse to ikoniske tenkerne aldri mistet sin kjærlighet til verden. Nettopp i krisetider som de vi lever i nå, preget av økende ulikhet, manglende politisk deltakelse og voldelige konflikter, gir de oss grunn til optimisme. Boka inneholder et utvalg av Rosa Luxemburgs vakre og tankevekkende brev, som ikke bare berører politiske spørsmål, men også litteratur, musikk og natur.
Joke J. Hermsen (født 1961) er en av de viktigste nederlandske filosofene i sin generasjon. Hun er særlig interessert i tid, hukommelse og kunst, og har blant annet skrevet bøkene «Fremdeles tid» (2012), «Kairos. En ny begeistring» (2014) og «Melankoli i uroens tid» (2017).
Gratis inngang og lett servering som alltid.
Velkommen skal dere være!
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Tronsmo Bokhandel, Universitetsgata 12,Oslo, Norway

Discover more events by tags:

Art in Oslo

Sharing is Caring: