Bibliotekshaven LIVE - Ginne Marker, Kristina Stoltz, Caspar Eric, Laura Allen Müller og Aske Jacoby

Thu Sep 08 2022 at 05:00 pm to 06:00 pm

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek | Copenhagen

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek
Publisher/HostDen Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek
Bibliotekshaven LIVE - Ginne Marker, Kristina Stoltz, Caspar Eric, Laura Allen M\u00fcller og Aske Jacoby
Advertisement
BIBLIOTEKSHAVEN LIVE 3:3
Denne torsdag med Ginne Marker, Kristina Stoltz, Caspar Eric, Laura Allen Müller og Aske Jacoby.
FRI ENTRÉ
Vi fejrer den åbne, frisindede by København med poesi, musik og statements i den hemmelighedsfulde have bag Den Sorte Diamant. Det Kgl. Biblioteks populære sommerscene vender tilbage med skuespillere, digtere, talere og musikere. Køb forfriskninger undervejs i caféens pop-up-bar.
Netop åbenheden og frisindet er over de sidste mange årtier blevet et vartegn og symbol for vores by, og det er netop det københavnske frisind som atter bliver overskriften for de optrædende kunstnere, digtere, musikere og talere, man kan møde i haven.
Igen i år har Det Kgl. Bibliotek taget initiativ til at få skrevet ny dansk lyrik som respons til den københavnske virkelighed nu og her. Denne eftermiddag kan du møde forfatter Kristina Stoltz, singer/songwriter Ginne Marker og forfatter Luka Holmegaard.
KIRSTINA STOLTZ
Kristina Stoltz (født 1975) har udgivet både digte, noveller, børnebøger og romaner og modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab. Hun bevæger sig frit mellem genrer, og karakteristisk for forfatterskabet er, at hun med hver udgivelse går ad nye litterære veje. Et fællestræk for Kristina Stoltz’ værker er dog en særlig sprogtone og en åbenhed for verden og sprogets muligheder.
GINNE MARKER
Den anmelderroste singer/songwriter Ginne Marker har for alvor sat sine fodspor i det danske musiklandskab. I 2020 modtog Ginne hele to Carl-priser som Årets Talent og Årets Jazzkomponist for sit debutalbum For Seasons to Come. Albummet, der er produceret af Aske Jacoby og udkom i november 2019 på Giant Birch, er allerede blevet streamet over 10 millioner gange og har modtaget mange flotte anmeldelser – bl.a 5 stjerner i GAFFA, der kaldte det “et af de bedste singer-songwriter/vokaljazz debutalbum i et årti”.
CASPAR ERIC
Caspar Eric debuterede i 2014 med digtsamlingen 7/11, som indbragte ham Bodil og Jørgen Munch-Christensens kulturlegat. Efterfølgende er han udkommet med et langdigt og to digtsamlinger, som alle har høstet store roser fra anmelderne. Under corona-pandemien har Caspar Eric udgivet to digtsamlinger med afsæt i livet under pandemien: Jeg vil ikke tilbag: digte fra dage med Covid-19 og Vi kan gøre meget, hvor Eric udforsker en samfundsorienteret retning i sin litteratur.
LAURA ALLEN MÜLLER
Laura Allen Müller er uddannet ved Den Danske Scenekunstskole, Aarhus og The Lee Strasberg Film & Theatre Institute, New York. Laura Müller har både været med i spillefilm, samt roller i Tv-serier som Borgen, Forbrydelsen og Pendlerkids. Derudover har Laura Müller spillet teater på en række af Danmarks større scener, blandt andet Det Kgl. Teater, Teater Republique, Mungo Park, Nørrebros Teater, Folketeatret, Aarhus Teater, Odense Teater, Teater Nordkraft og South Bank Centre i London.
ASKE JACOBY
Aske Jacoby er guitarist, singer/songwriter, producer. Han har medvirket på mere end 300 plader og spillet fast i mange år med bl.a. C.V. Jørgensen, Thomas Helmig, News, Danseorkestret, Sanne Salomonsen, Billy Cross. Han har arbejdet med Kasper Winding, Cæcilie Norby, Hanne Boel, Lis Sørensen, Caroline Henderson, Lisa Nilsson, Kira Skov, Kim Larsen, Povl Dissing, Nanna, Søs Fenger, Steen Jørgensen og mange, mange andre. De seneste små ti år har han fokuseret på sin solokarriere samt driften og grundlæggelsen af pladeselskabet Giant Birch.
// Lækker picnicpose \\
Som noget nyt kan I bestille lækre picnicposer for to personer til årets Bibliotekshaven LIVE! Posen indeholder frisk, sprød salat med kylling, persillepesto og vesterhavsost samt brød og smør, oliven, mandler og en sød overraskelse. Hertil to flasker vand og én flaske kølig, økologisk hvidvin. En pose koster 350 kr.
Forudbestil ved at skrive til: [email protected]

Arrangementet er støttet af William Demant Fonden og G.E.C. Gads Fond.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek, Søren Kierkegaards Plads 1, Copenhagen, Denmark

Sharing is Caring: