Bibliotekshaven LIVE - Luka Holmegaard, Goss, Gry Jexen og Andreas Jebro

Thu Sep 01 2022 at 05:00 pm to 06:00 pm

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek | Copenhagen

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek
Publisher/HostDen Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek
Bibliotekshaven LIVE - Luka Holmegaard, Goss, Gry Jexen og Andreas Jebro
Advertisement
BIBLIOTEKSHAVEN LIVE 2:3
Denne torsdag med Luka Holmegaard, Goss, Gry Jexen og Andreas Jebro.
FRI ENTRÉ
Vi fejrer den åbne, frisindede by København med poesi, musik og statements i den hemmelighedsfulde have bag Den Sorte Diamant. Det Kgl. Biblioteks populære sommerscene vender tilbage med skuespillere, digtere, talere og musikere. Køb forfriskninger undervejs i caféens pop-up-bar.
Netop åbenheden og frisindet er over de sidste mange årtier blevet et vartegn og symbol for vores by, og det er netop det københavnske frisind som atter bliver overskriften for de optrædende kunstnere, digtere, musikere og talere, man kan møde i haven.
Igen i år har Det Kgl. Bibliotek taget initiativ til at få skrevet ny dansk lyrik som respons til den københavnske virkelighed nu og her. Denne eftermiddag kan du møde forfatter Asta Olivia Nordenhof, historiker og forfatter Gry Jexen og popkunstner Goss.
LUKA HOLMEGAARD
Luka Holmegaard (født 1990) non-binær dansk forfatter uddannet fra Forfatterskolen, som i 2015 debuterede med romanen EMMA EMMA og har siden udsendt den anmelderroste roman Graceland (2017), som blandt andet blev nomineret til Politikens Litteraturpris. Holmegaard har bidraget til forskellige tidsskrifter, udgivet en række essays og et radiodrama hos AKT1. I februar 2020 var Luka Holmegaard aktuel med bogen LOOK, der er nomineret til Politikens Litteraturpris 2020.
GRY JEXEN
Gry Jexen er historiker, forfatter og podcastvært, hun har stået bag den populære bog, Kvinde Kend Din Historie. Gry Jexen arbejder for at skrive kvinderne ind i historien på en positiv og moderne måde. Det gør hun blandt andet som podcastvært og på hendes Instagramprofil, begge med navnet Kvinde kend din historie. I hendes formidling arbejder Gry Jexen på at bryde grænser for hvor og hvordan historie kan formidles.
GOSS
Mads Damsgaard Kristiansen (tidligere Reptile Youth) har med soloprojektet Goss åbnet et nyt kapitel efter at Goss i slutningen af 2020 udgav det ekstremt anmelderroste debutalbum Group Therapy, der med Soundvenues ord ”bør cementere ham som en af de mest spændende popkunstnere i Danmark”. Goss har siden 2017 været på en rejse, der har budt på udsolgte koncerter, en europæisk support tour for verdensstjernen Mura Masa og ikke mindst optrædener på bl.a. Roskilde Festival, Heartland Festival m.fl. På det seneste album I Feel Like Planet Earth bygger han videre på countrypoppen – denne gang med et tekstunivers, der kredser om både hans egen og planetens ustabile tilstand.
ANDREAS JEBRO
Andreas Jebro er uddannet fra skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2007. Fast ansat ved Aarhus teater 2007 - 2011. Fast ansat ved Aalborg teater 2011 - 2015. Har medvirket i mere end 50 forestillinger siden endt uddannelse. I 2014 vandt han Årets Reumert som Årets mandlige birolle for sin rolle i komedien Den spanske flue på Aalborg teater. I 2017 vandt han Årets mandlige hovedrolle for sin rolle i Christian Lollikes genfortolkning af Erasmus Montanus på Aarhus teater og Sort/Hvid.
// Lækker picnicpose \\
Som noget nyt kan I bestille lækre picnicposer for to personer til årets Bibliotekshaven LIVE! Posen indeholder frisk, sprød salat med kylling, persillepesto og vesterhavsost samt brød og smør, oliven, mandler og en sød overraskelse. Hertil to flasker vand og én flaske kølig, økologisk hvidvin. En pose koster 350 kr.
Forudbestil ved at skrive til: [email protected]
Arrangementet er støttet af William Demant Fonden og G.E.C. Gads Fond.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek, Søren Kierkegaards Plads 1, Copenhagen, Denmark

Discover more events by tags:

Festivals in Copenhagen

Sharing is Caring: