Bibliotekshaven LIVE (2:3) - Özcan Ajrulovski, Claus Høxbroe, Barbro, Signe Egholm Olsen

Thu Aug 19 2021 at 05:00 pm to 06:00 pm

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek | Copenhagen

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek
Publisher/HostDen Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek
Bibliotekshaven LIVE (2:3) - \u00d6zcan Ajrulovski, Claus H\u00f8xbroe, Barbro, Signe Egholm Olsen BIBLIOTEKSHAVEN LIVE 2:3
Denne torsdag med Özcan Ajrulovski, Claus Høxbroe, Barbro og Signe Egholm Olsen.

Vi fejrer den åbne, frisindede by København med poesi, musik og statements i den hemmelighedsfulde have bag Den Sorte Diamant. Det Kgl. Biblioteks populære sommerscene vender tilbage med skuespillere, digtere, talere og musikere. Køb forfriskninger undervejs i caféens pop-up-bar.
Arrangementerne er gratis.

Oplev Özcan Ajrulovski, Claus Høxbroe, Barbro og Signe Egholm Olsen.
Mød samfundsdebattøren og digteren Özcan Ajrulovski, som især har vakt debat med sit bidrag til højskolesangbogen: Ramadan i København, og få et andet blik på byen hos digter, beatpoet og forfatter Claus Høxbroe. Høxbroe udgav i 2017 digtsamlingen Kongens København om den danske hovedstads mange facetter, og bidrager denne dag med en nyskrevet tekst om hovedstaden anno 2021. Musikken kommer fra stortalentet Barbro, og så kommer skuespiller Signe Egholm Olsen med sin fortolkning af Tove Ditlevsens digt "Sommernat".

Özcan Ajrulovski
Digter og samfundsdebattør, der er født og opvokset i det københavnske nordvestkvarter. Ajrulovski har været aktiv i integrationsdebatten og har både i sit virke som digter og debattør behandlet identitetsspørgsmål. Han er bl.a. forfatter til digtsamlingen Jeg vågner op som fremmed fra 2017 og er ligeledes medforfatter til den meget debatterede højskolesang Ramadan i København, som han skrev i 2019 sammen med Isam B, Anders Greis og Nana Jacobi (og som blev optaget i Højskolesangbogens 19. udgave, der udkom året efter).
Claus Høxbroe
Digter, beatpoet og forfatter. Høxbroe debuterede i 2006 med digtsamlingen Hylet fra gaden. Forfatterskabet består af over 20 officielle udgivelser og indeholder både digtsamlinger og spoken word-albummer. Høxbroe har leveret over 2000 oplæsninger rundt omkring i Europa og er sågar blevet oversat til tysk og estisk. Claus Høxbroe har desuden modtaget Publikumsprisen på Poesiens Dag 2005 og Dan Turèll Prisen i 2011. I 2017 udgav han digtsamlingen Kongens København om den danske hovedstads mange facetter – på godt og ondt. Senest er Høxbroe aktuel med digtsamlingen Alt hvad vi har er minder, der udkom d. 10. februar 2021.
Barbro
Med baggrund i den klassiske musik hengiver enmandsprojektet Barbro sig til store kompositioner og ballader, men i et enkelt, råt format bestående primært af guitar, klaver og vokal. Her tager Barbro livtag med begreber som identitet og skam gennem ærlige tekster og sit dunkle, overtalende lydunivers, der stiller spørgsmålstegn ved normative strukturer og rammer lige i hjertekulen.
Signe Egholm Olsen
Signe Egholm Olsen er uddannet fra Statens Teaterskole i 2003. Signe Egholm Olsen er bl.a. kendt for sin rolle som Maria i Nordkraft, og for en lang række roller på både tv og i teatret, bl.a. i den anmelderroste opsætning Tove! Tove! Tove!.

Bestil den populære picnickurv fra Madkartoteket
Picnicposen byder på mad og drikke til to personer for 350 kr. - inkl. bionedbrydelig engangsservice.
Menuen står på snacks med nødder og oliven, sommersalat med kylling, persillepesto, vesterhavsost og krydderurter - hertil brød og smør - inden I slutter af med lidt sødt. Til tørsten får du to flasker vand og en flaske hvidvin (Mesta Verdejo, organic).
Forudbestil picnickurven gerne tre dage før arrangementet på [email protected]

Praktisk info:
Det Kgl. Bibliotek følger nøje med i myndighedernes anbefalinger ang. tiltag mod spredning af COVID-19. Tryk her for at læse mere om, hvad du kan forvente som gæst i Den Sorte Diamant: https://www.kb.dk/nyheder/coronavirus-vinteren-2021

Event Venue & Nearby Stays

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek, Søren Kierkegaards Plads 1, Copenhagen, Denmark

Sharing is Caring: