Bahorka Társulat: Pletykázó asszonyok (CSALÁDI PROGRAM)

Sat Jun 12 2021 at 04:00 pm

Fonó Budai Zeneház | Budapest

Publisher/HostFonó Budai Zeneház
Bahorka Társulat
Pletykázó asszonyok

A Bahorka Társulat több, mint 10 éves fennállásának köszönhetően a lemez zenei anyagát sok év alatt szőtték olyan szép cifrára, amit az általuk megzenésített Weöres Sándor versek, magyar és balkáni népzenei elemek alkotnak, de fellelhető benne a jazzben használt harmóniák és improvizáció is. Játék a múlt és jelen, falu és város, gyermek és felnőtt között.
Három asszony ül a padon hajnaltól alkonyatig és időutazásra viszi a közönséget. Mesélnek álmokról, századfordulós vásárosok különleges alakjairól, gyógyfüvekről, szerelmes leányokról és legényekről, táncoló kecskékről és mindenféle mulatságos dologról! Jóízű népi humorral fűszerezve tálalják, milyen a falu szája.
A társulat saját stílust alakított ki, úgynevezett improvizációs folklórszínházat. Zenével mesélnek, lebontva a színpad és nézőtér közötti határokat, így a közönség is úgy érezheti, velük együtt visszacsöppent egy régi, de mégis valahonnan ismerős és mai érzéseket közvetítő világba.
Zenei rendező: ifj. Csoóri Sándor
Társulat tagjai:
Balogh Melinda, Horváth Sára, Kaszai Lili/Caussanel Izabella – ének, mese, tánc
Gárgyán Zoltán – klarinét, furulya
Babcsán Bence/Deáky Márton – szaxofon, furulya
Ifj. Csoóri Sándor – tambura, brácsa
Réti Benedek – harmonika
Időszakos vendégek:
Bősze Tamás Jean-Pierre – ütőhangszerek
Szabó-Csobán Gergő – nagybőgő
Hegedűs Máté - hegedű
Díszlet: Szentimrey Zsófi, Módy Luca
Ruha: Tajti Erzsébet
Jegyár: 500 Ft (2 éves kor alatt a belépés ingyenes)
A rendezvény kulturális eseménynek minősül, melyet a kormányrendelet értelmében érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek (applikáció bemutatása is lehetséges) és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják.

Event Venue

Fonó Budai Zeneház, Sztregova u. 3., Budapest, Hungary

Tickets

Sharing is Caring: