Advertisement
Autodiversificarea, numită și diversificare blândă sau diversificare ghidată de copil, ne ajută să punem bazele unei relații sănătoase cu mâncarea pentru tot restul vieții. Atelierul ținut de dr. Ilinca Tranulis, medic specialist, pornește de la principiile generale ale diversificării sănătoase și sigure pentru copil, trece prin fiecare etapă și prezintă avantajele autodiversificării – o abordare revoluționară, care dă copilului mai multă libertate de alegere și îi dezvoltă independența. Câteva teme esențiale din cadrul atelierului:
- Când începem diversificarea și cu ce alimente?
- Care sunt principiile de bază?
- Cum încurajăm copiii să exploreze cât mai multe gusturi și texturi?
Două idei revoluționare:
• Bebelușii pot sta la masă împreună cu întreaga familie și se pot bucura de o largă varietate de gusturi, mirosuri, texturi.
• Copiii care se hrănesc singuri își dezvoltă mai rapid abilitățile naturale, inclusiv coordonarea mână-ochi și mestecatul.
Atelierul va avea ca suport cărțile: ,,Primele 1000 de zile", de Dr. Ilinca Tranulis; ,,Diversificarea ghidată de copil", de Dr. Gill Rapley și Tracey Murkett; ,,Diversificarea ghidată de copil. Carte de bucate: 130 de rețete pentru mese în familie", de Dr. Gill Rapley și Tracey Murkett. Editura ZYX Books va oferi reduceri speciale de până la 40% la titlurile prezentate.
Data: 13 aprilie 2025, ora 12
Unde: Targul Babyboom, Romexpo, Sala Titulescu
Vă rugăm să vă rezervați locul la adresa de mail: [email protected].
Dr. Ilinca Tranulis, medic specialist pediatru:
,,Când am dat la Facultatea de Medicină, îmi doream să devin dermatolog sau, poate, gastroenterolog. Dar universul avea alte planuri pentru mine. Am ales specializarea pediatrie cumva de nevoie, dar din primele zile de rezidențiat mi-am dat seama că sunt în locul cel mai potrivit. Crescând primul copil, am învățat încă și mai multe, am citit și am participat la cursuri.
Înțărcându-l devreme, convinsă că mă descurc excelent, băiețelul meu mi-a arătat că mai am mult de învățat despre alăptare, așadar am devenit consultant în lactație în 2011, alăptând deja al doilea copil, chiar și în pauza examenului de IBCLC. Și, de aici, totul a înflorit.
Am înființat, împreună cu moașa Irina Popescu, primul call-center de alăptare, 07ALAPTARE, la care am răspuns multor mame îngrijorate și le-am ajutat în toate etapele alăptării, iar acum colegele mele, consultante certificate IBCLC, continuă această activitate. Am început să susțin cursuri de puericultură și alăptare, apoi de diversificare și prim ajutor pediatric, on-site și online, să fiu speaker la conferințe, emisiuni radio și TV, podcasturi, am scris articole și am dat interviuri în reviste. Mai nou am propriul podcast, PediaTalks, unul dintre cele mai ascultate podcasturi de profil, de unde părinții primesc sfaturi de încredere și sprijin pentru a naviga prin provocările creșterii copiilor.
În 2015 am înființat propriul cabinet medical, cam în același timp cu nașterea celui de-al treilea copil. Am plecat cu Caravana 07ALĂPTARE prin multe orașe din țară pentru a răspândi informații despre beneficiile alăptării. Am înființat, la inițiativa dr. Mihaela Niță, Asociația Consultanților în Lactație din România, cu care susținem cursuri pentru formarea altor consultanți în lactație și promovăm alăptarea în rândul cadrelor medicale.
Sunt dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru și consultant în lactație certificat IBCLC, și mai am multe planuri și entuziasm pentru a contribui la susținerea sănătății copiilor din România!”
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
ROMEXPO, Bulevardul Expozitiei,Bucharest, Romania