Advertisement
🍂 Aerul de toamnă aduce cu el un nou concept al proiectului “În corp - Ateliere de weekend”, în care vom lucra tematic.Suntem bucuroase să deschidem larg ferestrele acestui atelier și să pregătim pentru procesul împreună.
Ne dorim ca experiența Împreună să fie plină de mișcare, ascultare, conexiune, explorare.
Temele sunt alese pe baza experiențelor pe care le întâlnim des în cabinet.
Așadar, primul atelier este dedicat anxietății sociale.
🍂Anxietatea este foarte comună și poate afecta atât copiii cât și adulții. Prin modul intruziv de manifestare, poate “să convingă” oamenii să se retragă complet sau aproape complet din viața de cuplu, socială sau profesională.
Anxietatea socială se referă la teama și rușinea marcante/disproporționate legate de una sau mai multe situații sociale, în care te simți examinat de ceilalți.
Teama este în legătură cu faptul că ai putea avea simptome anxioase pe care ceilalți le-ar considera ridicole, jenante, ofensatoare sau că se va râde pe seama lor. Acestă teamă este în strânsă legătură cu o stimă de sine scăzută și reactivitate crescută la critică.
🍂Exemple de îngrijorări din lumea anxietății sociale:
-gândul că te-ai putea face de râs;
-gândul că i-ai putea determina pe alții să te considere neadecvat;
-agitație excesivă la gândul că oamenii ar putea/vor fi atenți la tine;
-evitarea cu regularitate a situațiilor de tip: a mânca în fața altora, a folosii toalete publice, a scrie în fața altor persoane, a pune o întrebare când te afli într-un grup, a participa la întâlniri de orice fel
-agitație excesivă la gândul că oamenii ar putea/vor fi atenți la tine.
Pe lângă îngrijorări, anxietatea socială se arată și prin înroșirea fetei, corp rigid, voce tremurată, timiditate, retragere, complianță sau exces de asertivitate.
Am ales că metodele de lucru principale dramaterapia și mindfulness, pentru că ele aduc mai aproape experiența în relația cu propriul corp și în relația cu ceilalți. De asemenea, acest cadru poate să ofere la final un mod diferit de a te privi, de a te simți și despre cum e să fii simțit de către ceilalți.
🍂Dramaterapia este un termen care are foarte mare legătură cu artele teatrale, iar scopul acestui fel de terapie, seamănă cu scopul multor alte forme de terapie: să fie binefăcător și vindecător pentru participanți. Dramaterapia este terapia optimismului, terapia prezentului și viitorului care asistă oamenii în a merge mai departe atunci când ceva din trecut a fost blocat . Și nu numai. Prin ea se facilitează comunicarea, stimularea unei noi gândiri, rezoluții diferite, transformarea unor situații etc. Uneori să “joci” un rol diferit față de cel pe care îl “joci” în realitate poate da naștere creativității și soluției.
Ea folosește rolul, povestea, ideea de scenă, costume, martori (public), lucrul cu vocea, cu corpul, regie, joc, echipă și tot ce se știe mai bine despre psihoterapie.
🍂Mindfulness-ul se referă la abilitatea de a fii prezent și conectat cu ce se întâmplă în în interiorul tău, precum și în spațiul unde te aflii. Deschiderea și închiderea zilelor de atelier vor fi printr-o practică de mindfulness, în care ghidajul te susține să rămâi atent, conectat la tine și la experiența de grup.
Stai liniștit, nu e nevoie să-ți golești mintea sau să stai într-o stare tensionată de atenție. Mindfulnes-ul este despre mai degrabă despre a-ți aminti să te reîntorci în prezent, decât să fii permanent în contact cu el.
Este important să știi că așa cum prezentul corpului tău sunt senzațiile (vizuale, auditive, tactil-kinestezice, olfactive, gustative), prezentul minții sunt gândurile. Va fi o ocazie bună să le asculți cu răbdare pe fiecare.
🍂De ce un atelier de grup pe această temă?
-satisfacerea nevoii de apartenență⇒ vei întâlni oameni ale căror povești îți vor părea familiare
-cultivarea speranței, compasiunii, recunoștinței și a blândeții față de propria persoană precum și față de ceilalți
- accesarea anumitor părți vulnerabile ⇒ aici grupul acționează precum un adăpost în care ești în siguranță să simți și să exprimi ceea ce ai nevoie ⇒ de multe ori e greu sau imposibil să faci asta cu prietenii sau familia pentru că reacțiile lor te pot încărca, te poți simți vinovat sau primești indisponibilitate
-reconectarea cu propriile resurse (abilități de autoliniștire, de autoîncurajare, creativitate)
-creșterea adaptării în situații noi
-conectarea cu propriul tău ritm și vocea ta
-chiar și când nu participi activ la discuție, ai parte de învățarea prin expunere la experiența celorlalți
🍂Spațiul de joacă este un cadru în care să fii împreună cu alți oameni, în timp ce îți regăsești confortul și siguranța de a fi văzut și susținut în ceea ce faci.
Aici pui bazele propriului tău proces de explorare și integrare.
Tot aici suntem martori importanți și susținători ai proceselor celorlalți.
🍂Ce ne propunem?
–creșterea conștientizării, flexibilității și expresivității corporale
-accesarea părții jucăușe din tine
-antrenarea capacității de a fi prezent în propriul corp
-creșterea stării de bine
-creșterea încrederii în forțele proprii
-sprijin din partea grupului
-perspective diferite asupra anxietății sociale
🍂Cât timp vei dedica atelierului și când vă avea loc?
Ne vom întâlni două zile, în weekend.
16 noiembrie: 14.00-18.00
17 noiembrie: 10.00-14.00
🍂Care este investiția ta?
Prețul atelierului este de 900 de lei. Îl vei achita astfel:
Avans la înscriere 300 de lei până la data de 10 noiembrie 2024.
600 de lei până la data de 15 noiembrie 2024.
Data limită de înscriere: 10 noiembrie 2024.
Numărul maxim de persoane: 12
Locația atelierului: Origini Hub, strada Negoiu 30, Bucuresti
🍂Poți afla mai multe despre noi aici:
Mara Crăciunescu – Psiholog Clinician, Psihoterapeut în Psihoterapia Integrativă a traumei, Terapie prin joc și dramaterapie ⇒ https://oninstitute.ro/mara-craciunescu/
Isabela Stanciu - Psihoterapeut în terapie cognitiv-comportamentală, hipnoterapie și terapie ericksoniană ⇒ https://oninstitute.ro/isabela-stânciu/
Pentru înscrieri, trimiteți un email pe adresele [email protected] sau [email protected]
ÎN CORP este un proiect Toeasemymind.com cu sprijinul Asociației On Institute.
https://toeasemymind.com/ro-ro
https://oninstitute.ro/
Te așteptăm cu drag!
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Origini hub, Negoiu 30,Bucharest, Romania