As a tiger in the Jungle - Cirkus Xanti & Ali Williams Prod

Wed Feb 16 2022 at 06:30 pm to Thu Feb 17 2022 at 07:30 pm

Kloden teater | Oslo

As a tiger in the Jungle - Cirkus Xanti & Ali Williams Prod
Advertisement
En sterk, viktig og hjertevarmende forestilling.
As a Tiger in The Jungle er en unik blanding av asiatisk og europeisk forestillingstradisjon, sirkus og musikk. Originalmusikk komponert av Per Zanussi.
I As a Tiger in the Jungle møter du Aman og Ren fra Nepal. De ble solgt av menneskehandlere og vokste opp som barneslaver på indiske sirkus, men ble frigjort av en hjelpeorganisasjon og sendt på barnehjem. Her ble de tatt vare på, og kunne forberede seg til et selvstendig og voksent liv i frihet.
Siden 2002 har over 700 barn blitt funnet og reddet fra disse sirkusene, men fortsatt antas det at mellom 1000 og 2000 barn blir holdt i tvangsarbeid i tradisjonelle indiske sirkus. Selv om forestillingen fokuserer på Aman og Renu’s sjebne, setter den også søkelyset på menneskehandel av barn generelt. Redd Barna regner med at menneskehandlere sørger for at det forsvinner over 1 million barn hvert år i verden. Dessverre er Norge også en bitte liten del av denne grusomme statistikken.
---
I 2013 tilbrakte Ali Williams, produsent i Britiske NoFit State Circus, ett år som prosjektleder i etableringen av Circus Kathmandu. Circus Kathmandu var en gruppe på 13 unge menn og kvinner som alle hadde blitt reddet fra indiske sirkus, inkludert våre utøvere, Renu og Aman. De bestemte seg for å satse på den eneste kunnskapen de hadde etter en beinhard og tragisk oppvekst som sirkusslaver.
Sverre Waage ble invitert til å komme til Kathmandu for å møte det nyopprettede sirkuskompaniet. Det var starten på et samarbeid med mål om å bygge broer mellom det utviklende sirkusmiljøet i Kathmandu og det internasjonale fellesskapet av utøvende kunstprodusenter og programmerere i Norge, Storbritannia og Europa.
---
Forestillingen spilles på Pilotscenen, Kloden teater i Kabelgata 31 på Økern, i Oslo.
---
HVORDAN KOMMER JEG MEG DIT?
Det letteste er å bruke kollektivtransport.
T-bane: Linje 4 og 5, stopp Økern eller Risløkka.
Buss: 23 og 24 stopp Ulven torg, 28, 345, 60, 67 stopp Økern, 58 stopp Knud Bryns vei.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Kloden teater, Kabelgata 19, 0580 Oslo, Norway, Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: