André Roligheten 5 // Nasjonal jazzscene

Sat Nov 25 2023 at 09:00 pm

Nasjonal jazzscene | Oslo

Nasjonal jazzscene
Publisher/HostNasjonal jazzscene
Andr\u00e9 Roligheten 5 \/\/ Nasjonal jazzscene
Advertisement
Scandinavian all-star band album release concert
Lørdag 25. november, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 - kr 340/290/240
André Roligheten er kjent for sin sterke tilstedeværelse i alt fra Gard Nilssen´s Acoustic Unity, Team Hegdal, Friends & Neighbors, Trondheim Jazzorkester og Susanne Sundfør, til sin egen utgivelse "Roligheten - Homegrown" fra 2017. Nå kommer han til Victoria med rykende fersk musikk og et nytt og eventyrlig ensemble . Albumet "Marbles" slippes i november og inneholder en samling komposisjoner som tilrettelegger for frimodig samspill. Komposisjonene er tenkt som parallelle universer med sine egne, improviserte musikkformer. Se for deg at Sonny Rollins og Egberto Gismonti møttes i strandkanten ved et yoga-retreat på Hawaii og bestemte seg for å lage et album sammen!
Roligheten henter frem et høyst personlig uttrykk i sin varme tenorsaksofon sammen med et stjernelag av skandinaviske musikere. Hver og en tilfører de det musikalske universet en unik dybde og substans; Strøms rigorøse kontrabass, Ståhls frimodige vibrafon, Nilssens elastiske trommer og Lindströms gripende pedal steel. Dette smelter sammen til et egenartet sound som bærer Rolighetens musikk på gullstol.
Musikerne i André Roligheten 5 har tunge navn som ikke trenger noen introduksjon, men det kan nevnes at de ellers har kastet glans over artister og band som Tonbruket, Bushman´s Revenge, Ane Brun, Paal Nilssen-Love, Bobo Stenson, Supersonic Orchestra og Georg Riedel.
André Roligheten - saksofon, Johan Lindström - pedal steelgitar, Mattias Ståhl - vibrafon, Jon Rune Strøm - bass, Gard Nilssen - trommer
Foto: Henning Svoren
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Nasjonal jazzscene, Karl Johans gate 35,Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: